LADEN

Typ om te zoeken

Waar staat de AFM eigenlijk voor?

Laatste Nieuws

Waar staat de AFM eigenlijk voor?

Gisteren heeft de AFM het volgende bericht de wereld in gestuurd:

De AFM controleert de informatie in het prospectus niet op juistheid. Een goedgekeurd prospectus betekent dan ook niet dat de partij die de effecten aanbiedt zonder meer betrouwbaar is. Een goedgekeurd prospectus houdt ook niet in dat de AFM de aangeboden effecten goedkeurt.

Aanbieders van effecten moeten meestal een prospectus door de AFM laten toetsen. In een prospectus staat informatie over de onderneming, de aangeboden effecten en de risico’s. De AFM controleert het prospectus op drie onderdelen: volledigheid, consistentie en begrijpelijkheid.

Het prospectus moet de wettelijke verplichte informatie bevatten. Deze informatie moet met elkaar in overeenstemming zijn en het prospectus moet in begrijpelijke taal zijn geschreven.

– De AFM geeft hier dus duidelijk aan dat ze in feite alleen maar op taalfouten en volledigeheid ten opzichte van de wettelijke verplichting in de prospectus let! Het is verder zo dat de AFM dus de grootste oplichter een vergunning kan geven, als er maar geen taalfout in de prospectus staat… Ik schreef gisteren al over de meerwaarde van de AFM. Die is er daarmee dus feitelijk niet. Mocht een opzet toch bedrog zijn, dan bent u uw geld kwijt en achteraf zal de AFM misschien ooit nog een boete opleggen die ze dan zelf innen en houden.
Het erge is, de AFM schaamt zich er niet eens voor. Hun ‘bescherming van de consument’ is non-existent. Ondertussen is de lobby van de AFM prima op orde. Ze worden door de politiek op handen gedragen… Maar ja, zijn dat ook niet een zelfde soort ‘deskundigen?’. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *