LADEN

Typ om te zoeken

Is onze maatschappij dan zo ziek?

Goud

Is onze maatschappij dan zo ziek?

Ja en neen.
U en ik leven ons leven en onze persoonlijke situatie is zeer waarschijnlijk geen reden tot paniek. Zo geldt het ook met de meeste van uw buren, collega’s en familieleden. We hebben onze zaakjes privé redelijk voor elkaar, ook de mensen die niet zo veel financiële ruimte hebben.

Het probleem waarmee we als samenleving worstelen ligt elders.
Zo is de vraag hoe rijk de mensen zijn die ‘rijker dan gemiddeld’ zijn. Immers doen we het gemiddeld privé best goed, maar dat houdt in dat er bovengemiddeld en ondergemiddeld rijken zijn. Kijken we naar die bovengemiddeld rijken, dan zien we dat hun bezit veel te vaak toch een huis onder hypotheek is. Hoe rijk ben je dan, want in principe huur je je huis van de bank.
We zijn dus gemiddeld toch iets armer als dat we in eerste instantie dachten, maar het wordt helaas nog iets erger.
Ons spaargeld is immers heel mooi, maar het is vastgelegd in Euro’s. Zoals u gisteren al las, een euro is geen geld. Het is een politieke afspraak over wat we als geld zien.
Als de politiek morgen besluit dat Euro papiertjes voortaan wc papier zijn, dan is de waarde morgen nul.
Helaas zijn er voorbeelden genoeg te noemen waar die situatie werkelijkheid is geworden. Recent nog in Zimbabwe.
Al die rijkdom is er dus in de gratie van de politiek. Vandaag bent u rijk en morgen bent u arm. Eén handtekening van een invloedrijke centrale bankier of politicus is voldoende.
Als we er zo naar kijken is het toch gek dat honderden miljoenen Europeanen hun welvaart zo afhankelijk maken van een paar bankiers en politici die uw situatie kunnen maken of breken.
Hoe weet u zo zeker dat ze goed voor u blijven zijn? Omdat bankiers en politici bewezen hebben zo betrouwbaar te zijn?
Maar wat dan? Hoe kunt u uw welvaart ‘los’ van de invloed van bankiers en politici maken?

U leest er meer over in “De Wereld volgens Tom” een rapport dat inzicht geeft over hoe Tom Lassing tegen deze problematiek aankijkt. Het rapport geeft daarbij ook antwoord op de vraag wanneer China het stokje van Amerika gaat overnemen als nummer 1 wereldmacht.
http://www.beursaccent.nl/dewereldvolgenstom.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *