LADEN

Typ om te zoeken

Verhuur van koophuis

Laatste Nieuws

Verhuur van koophuis

Het ministerie van VROM heeft aangegeven dat het tijdelijk verhuren van een door verhuizing leegstand huis mogelijk is vanuit de Leegstandwet. Nu de huizenmarkt in Nederland vrijwel stil ligt, komt het gezinnen goed uit dat eventuele dubbele woonlasten verminderd kunnen worden door het huis tijdelijk te verhuren. Huurders hebben echter veel rechten, huiseigenaren moeten dus wel goed opletten dat ze op basis van de juiste wettelijke regelingen een contract opmaken.
Het moet de huurder volledig duidelijk zijn dat de huur tot stand komt vanuit de leegstandwet.

Een noodsprong.
Het mag duidelijk zijn dat een huis verkopen dat tijdelijk verhuurd is geen makkelijke zaak is. De huurders hebben er geen baat bij dat het huis snel verkocht gaat worden. Wie dus de keuze maakt er tijdelijk huurders in te zetten, die moet weten dat daarmee de belangen van de huurder en verhuurder ver uiteen lopen.

Huurder vertrekt niet.
Een situatie die vrij vaak voorkomt, is die van de huurder die weigert te vertrekken. Als huiseigenaar heb je dan een probleem. Zeker als de huur nog wel netjes betaald blijft worden. Een huis met een weigerende huurder kan niet verkocht worden. Geen koper die het probleem van die huurder van je over wil nemen. Natuurlijk kan een rechtsgang overwogen worden, maar was geld al niet de reden voor het verhuren van het huis?
Mocht u in de situatie van dubbele huislasten zitten, dan kunt u huurders overwegen, maar bezint eer ge begint.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *