LADEN

Typ om te zoeken

Verdien aan gokkende speculanten

Laatste Nieuws

Verdien aan gokkende speculanten

Verdien nu structureel aan de veel te rijke professionele beursspeculanten die maand in, maand uit denken dat aandelenkoersen in twee tot drie maanden met 20 tot 40% zullen stijgen of dalen en daar iedere maand weer honderden tot wel duizenden euro’s op inzetten?
Die supergokkers hebben geld zat en het doet ze niets dat ze maand in maand uit hun geld op de beurs laten liggen. Het is hun kick om te gokken en die kick mag wat kosten.
U kan ze nu eindelijk terugpakken door iedere maand simpelweg hun verlies op uw bankrekening bij te laten schrijven. U hoeft er geen aandelen voor te hebben en u hoeft geen opties te kopen!

Beste belegger,

de tekst die u hierboven las, komt (vrij vertaald) van een Amerikaanse beleggingservice. Hoewel ze in de kern gelijk hebben, is de waarheid wel iets genuanceerder.
Ja, ook u kan iedere maand honderden euro’s laten bijschrijven, maar uw risico is daarbij niet nul.
Ja, ook de rijke (Wallstreet) beursmanagers doen mee aan dit grote gokspel, maar naar mijn idee zijn het toch vooral de onwetende (kleine) particuliere beleggers die maand in, maand uit met een paar honderd euro of dollar aan het gokken zijn en keer op keer verliezen.

De BeursAccent Insiders hebben de afgelopen twee maanden ook hun kans gehad om hun rekening open te zetten voor dit ‘systeem’ en mochten in twee maanden tijd een ruime 700 dollar bij laten op hun rekening. Het kan dus wel.

Maar wat is dan die gok die de speculatieve beleggers nemen?

Het is in feite heel simpel. Heel veel beleggers nemen de gok dat een aandeel binnen bijvoorbeeld twee tot drie maanden tussen de 20 en 40 procent hoger staat.
In vrijwel alle gevallen komt die gok niet uit en ze verliezen hun investering.

Wie goed heeft opgelet, heeft al door dat we dat verlies van investering kunnen oppakken als we als tegenpartij voor die gokkers fungeren. Dus als we de call en put opties die ze daarvoor aankopen, gaan schrijven.

Ooh , dus dat is het!

Ja, zo simpel is het. Het briljante aan de werving van die Amerikaanse service is dat ze het eens van de andere kant hebben belicht. Het gaat namelijk om beleggers die met gekochte korte termijn opties gokken op enorme koersbewegingen. Die opties lijken met een prijs van een paar honderd euro of dollar wel zo goedkoop, maar als je gaat doorrekenen, dan zie je dat de koersen in korte tijd tussen de 20 en 40 procent moeten veranderen, wil de koper van de optie winst behalen. In zo’n korte tijd zien we dat soort bewegingen helemaal niet zo vaak. Meestal verliezen ze dus.

Als tegenpartij voor die gokkers verkoop je het recht aan hen dat ze de aandelen mogen kopen, als we call opties schrijven en dat ze ons de aandelen mogen verkopen als we put opties schrijven.
In de meeste gevallen lopen hun gokken verkeerd af. In sommige gevallen niet en dan moet je als belegger wel het geld hebben om de positie weer glad te strijken. Dat laatste vergt of kennis, of geld.

De kennis is nodig om eventueel op tijd door te rollen. Het geld is nodig om een positie met verlies te sluiten, als de gokker wel een keer gelijk krijgt.

Voor de schrijver van opties lijkt er een enorm risico te zijn, maar in feite valt het mee. Immers weet je van te voren welk risico je neemt. Stel dat je aandelen moet afnemen (bij geschreven puts) dan weet je hoeveel je daaraan kwijt bent. Natuurlijk maak je dan verlies op die aandelen, want die staan op de beurs lager dan de koers waarvoor je ze moest afnemen, maar wie alleen schrijft in aandelen die je eigenlijk toch wel wilt hebben, die kan met geduld in de aandelen wachten op betere tijden.
Het kan ook zijn dat je moet leveren. Dat kan je ook vooraf weten en op tijd eventueel de benodigde aandelen kopen. Je kan zelfs besluiten alleen te schrijven op aandelen die je toch al in portefeuille hebt. Dat is nog veiliger.
Het punt is namelijk, meestal lopen de gokjes voor de gokker verkeerd af. De schrijver blijft.

Met de Insiders van BeursAccent wil ik de aankomende tijd wat vaker voorzichtig in geschreven opties gaan handelen. We hebben een flinke portefeuille en daar kunnen we wel wat mee doen. We hebben in 2008 ook een keer misgezeten en moesten toen uiteindelijk tegen 70 dollar per aandeel een 100 aandelen kopen, terwijl de beurskoers ondertussen naar 35 gedaald was. Zolang we ons maar realiseren dat ook dat kan gebeuren, blijven we allemaal realistisch. In december ging het goed, dat leverde direct een mooi rendement op. Die positie met de 100 geleverde aandelen staat ondertussen nog wel op verlies. We kochten er overigens op die lage koers al wel een extra 100 aandelen bij, waarmee de gemiddelde prijs wel flink omlaag ging. We willen de aandelen immers wel hebben, anders schrijven we er niet op!

Hoewel de marketing van die Amerikanen prachtig was, verwacht ik toch dat veel nieuwe abonnees van hun service toch enigszins teleurgesteld zijn als ze zich realiseren dat het slechts gaat om geschreven opties. Doior de unieke marketing lijkt het wel een compleet nieuw product, maar dat valt dus tegen.
Men hoort over geschreven opties altijd horrorverhalen. Meestal onterecht, maar je hebt wel kennis en inzicht nodig om dit spel met de geschreven opties goed te kunnen spelen. Te vaak duiken beleggers in het diepe en reageren ze te laat als het verkeerd dreigt te lopen.
Soms gaan de koersen ook zo hard de verkeerde kant op dat echt niets anders rest dan een verlies nemen. Dat overkomt de besten. Geen probleem als het financieel te dragen is, maar dat laatste gaat dus wel eens mis.
Dit leerde ook de zelfmoord van Merckle in Duitsland. Hij was ooit goed voor 7 miljard euro persoonlijk vermogen. Hij nam teveel risico toen hij dacht dat hij het wel wist. Wat je als belegger ook doet, zoveel is geld ook weer niet waard.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *