LADEN

Typ om te zoeken

Uit het Ganntrader weekrapport

Laatste Nieuws

Uit het Ganntrader weekrapport

De Europese- en Aziatische beurzen sloten de week af met flinke verliezen (gemiddeld rond de 2,50%). De Amerikaanse beurzen bleven wonderwel redelijk op peil (gemiddeld verlies 0,40%). Is daar een plausibele verklaring en zo ja heeft die invloed op het gedrag van beleggers de komende periode?  Wij menen de verklaring gevonden te hebben en passen deze in het technische scenario dat we onze abonnees vorige week al hebben geschetst.
 
Een nieuwe vloedgolf van slecht macro-economisch cijfers in Amerika.
Verkoop nieuwe huizen daalde tot een nieuw low
Huizenprijzen dalen opnieuw
Huizen voorraad stijgt weer
Bankleningen laten de scherpste daling zien sinds 1942
Consumentenvertrouwen daalt sterk.

Genoeg om de aandelenmarkten weer flink te laten dalen. Maar viel het u ook op dat de Amerikaanse aandelenmarkten op weekbasis slechts minimaal?

Voor ons is het niet zo verrassend en past het mooi in ons scenario dat de aandelenmarkten binnenkort (preferente bodem is bekend bij onze abonnees) voor minimaal enige maanden de weg omhoog zullen inslaan. We verklaren ons nader.

Veel heeft te maken met het bezoekje dat Bernanke afgelopen week bracht aan Capitol Hill, waar senatoren en andere volksvertegenwoordigers Bernanke op de gril leggen over zijn beleid. Maar academicus Bernanke liet zich niet van slag brengen door deze heren met beperkte  kennis van economische-  en financiële krachten. Bernanke sprak de zalvende woorden: ‘De Fed zal de rente ‘nog geruime tijd’ extreem laag houden’. Hiermee de senatoren sussend en de financiële markten het groene sein gevend dat de nul- rente politiek nog lange tijd zal worden gehandhaafd en er dus onbeperkt gratis geld ter beschikking is om te beleggen (lees speculeren).

James Bullard, de voorzitter van het Fed-kantoor in Saint Louis, ging nog een stapje verder en liet dinsdag zelfs duidelijk verstaan dat het nulrentebeleid nog tot een eind in 2011 kan duren. Rond die tijd staat de rente dan ruim 3 jaar rond de 0%. 

Nu recent is gebleken is dat grote financiële instellingen overheden (o.a. Griekenland)  in de wurggreep hielden met hun speculatieve speeltjes (derivaten), en dus zich op dat gebied even gedeisd moeten houden (valt het u ook op dat er geen officiële onderzoeken worden ingesteld naar deze illegale praktijken?), lijkt het speculatie speelveld van de grote financiële partijen zich weer te verplaatsen naar de aandelen- en grondstoffenmarkten. De FED financiert tot eind 2011 via gratis geld de ‘gokjes’ van de grote financiële instellingen en dat zal voor lange tijd een opdrijvend effect moeten hebben op de financiële markten.

Een van de lessen van de lage rente politiek in het begin dit decennium was de vastgoedzeepbel. Een nieuwe zeepbel lijkt nu geboren. De FED gaat net zoals toen voor het korte termijn succes door een gratis geld politiek. Over enige jaren krijgt de belastingbetaler weer de rekening gepresenteerd als de nieuwe zeepbel uiteenspat maar voorlopig zullen de beurzen weer blijven drijven dankzij de reddingsboei van de FED.

Onze analyse geven aan dat binnenkort de beurzen meer overtuigend de weg omhoog zullen inslaan. Wilt u  meer detail info, analyses, prognoses en onze preferente datum voor een bodem neem dat een abonnement bij GannTrader.

Onze abonnees blijven consistent winstgevend wol garen bij onze adviezen en prognoses.
Alle adviezen van Brains & Analysis (defensieve adviezen) en WaveRider (trading) zijn in tot op heden in 2010 winstgevend afgesloten.

Ook interesse in een abonnement. Neem een kijkje op http://www.ganntrader.org voor meer info.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *