LADEN

Typ om te zoeken

TUI Duitsland neemt vast een voorschotje

Laatste Nieuws

TUI Duitsland neemt vast een voorschotje

De Duitse dochter van reisorganisatie TUI heeft haar Griekse partners aangegeven dat ze in Drachmes uitgekeerd gaan worden, mocht Griekenland de Eurozone verlaten. Een slimme zet van deze reisoperator, die zelf in zwaar weer verkeert door jarenlang negeren van de veranderde markt.

 

Mocht Griekenland de Eurozone verlaten, dan is dat een hele goede zaak voor TUI. De klanten betalen TUI in Euro’s, terwijl TUI de hoteleigenaren in steeds waardelozer wordende Drachmes gaat betalen.

Dat wordt een superwinst voor TUI Duitsland. Wat hen betreft kan de exit van Griekenland niet snel genoeg komen.

Nu wilt u ongetwijfeld weten wat er mis is met TUI zelf.

Te lang heeft het bedrijf vastgehouden aan het oude concept van reizen organiseren met een host op de plaats van bestemming. Dat is duur en daarmee wordt de vakantie duur.
Steeds vaker zien we dat vakantiegangers via Internet een veel goedkopere vakantie boeken zonder host en opvang in het land van bestemming. De service is het hotel is dezelfde. De afwikkeling via Internet is veel goedkoper omdat deze aanbieders van vakanties met een extreem lagere marge nog winstgevend kunnen werken.
U moet dan denken aan tientjes per persoon, terwijl TUI nog een marge van honderdjes aanhoudt.
Het is natuurlijk wel makkelijk om opgevangen te worden op het vliegveld, maar heeft u daar als gezin 1000 euro voor over? Een taxi kost u 100 euro en dan bent u sneller op uw bestemming.

TUI heeft deze verandering in de markt te laat onderkend en heeft afgelopen jaar in Griekenland verliesgevend gedraaid. Van andere landen weet ik het niet, maar ik vrees dat het daar niet veel beter zal zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *