LADEN

Typ om te zoeken

Toyota denkt vooruit

Laatste Nieuws

Toyota denkt vooruit

Nu China’s relatie met Japan steeds minder wordt, is het zaak voor de Japanse autobouwers om hun belangen in het oog te houden. Tegenwoordig kan je geen auto meer bouwen zonder de nodige Rare Metals.
Tot voor een paar jaar kwam 99% van die Rare Metals uit China.
China heeft deze metalen echter zelf nodig. Niet alleen voor haar auto-industrie, maar ook omdat de wapens van het omvangrijke Chinese leger steeds ontwikkelder worden. In die nieuwe wapens zitten Rare Metals verwerkt.
Toyota heeft besloten een 49% belang te nemen in Matamec Exploratie. Een Canadese mijn met europium, neodymium en dysprosium. Uiteindelijk zijn deze metalen niet serieus zeldzaam, maar de productie buiten China is nog wel beperkt.
Tot een paar jaar geleden leverde China tegen zulke lage prijzen dat mijnen buiten China simpelweg wel dicht moesten. Ze konden nooit tegen een zo lage prijs leveren als dat China dat kon.
Nu China exportbeperkingen heeft opgelegd, lopen de prijzen voor die specifieke metaalsoorten weer op en dat maakt productie buiten China weer rendabel.
Toyota heeft het op tijd begrepen en neemt nu, tegen goede voorwaarden een fors belang in zowel mijnen in Canada alsmede in Zuid Afrika.
Heeft u al belangen in dit soort mijnbedrijven ingenomen? Nu kan het nog tegen belachelijk lage waarderingen. BeursAccent zit er ook al in. (en staat nog op verlies)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *