LADEN

Typ om te zoeken

Patenten op zaden en planten

Laatste Nieuws

Patenten op zaden en planten

Hoe ver kan je gaan met het uitgeven van patenten op planten? Door twee natuurlijke planten te kruisen ontstaat een tussenvorm. Is die tussenvorm een patent waard?
In theorie is deze tussenvorm mogelijk ook natuurlijk tot stand te komen. Het kost misschien een miljoen jaar, maar ook de natuur is in staat gebleken miljarden variaties te creëren. Is dus een door de mens gecreëerde variatie een patent waard?

Het lijkt niet zo belangrijk als de patenthouder een enkele persoon is. Het wordt wat anders als de patenthouder een enorm bedrijf is dat wereldwijd in feite de handel in zaden al onder haar controle heeft.
Dat bedrijf zou dan letterlijk de wereld zonder voedsel kunnen zetten, alleen maar omdat blijkbaar de wereld dan niet van plan is, of in staat is, om haar te betalen voor de patenten.
Stel je toch voor dat de regeringen van Rusland en Amerika besluiten dat het niet toegestaan is om de gevraagde som te betalen voor graanzaden. Simpelweg omdat de boeren geklaagd hebben over de hoge prijs en de regeringen het daarmee eens zijn.
Monsanto besluit daarop beide landen geen graan zaden te verkopen.
Het jaar daarop zal er wereldwijd hongersnood ontstaan omdat de wereld niet genoeg ongepatendeerde zaden kan produceren om iedereen te voeden!
Monsanto is simpelweg te groot geworden en heeft nu al de mensheid in haar greep.
En die greep willen ze alleen maar versterken met nog striktere patenten, zelfs op natuurlijke planten.
De materie is zo ingewikkeld geworden, dat alleen nog de weinige concurrenten van Monsante weerstand bieden. Concurrenten die in aantal afnemen, omdat stuk voor stuk de bedrijven in die sector worden overgenomen door letterlijk een vijftal bedrijven die wereldwijd de markt domineren, neen, overheersen.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *