LADEN

Typ om te zoeken

Tevreden met 7% rendement in twee maanden

Laatste Nieuws

Tevreden met 7% rendement in twee maanden

Zou u er tevreden mee zijn?
Het is in feite een heel fundamentele vraag. Ik moet er namelijk iets bij zeggen. Het is maximaal 7%…
Hoe komt dat tot stand?
Wat ik doe is het volgende. Ik koop aandelen waarvan ik om welke reden dan ook denk dat ze in koers omhoog zullen gaan.
Direct nadat is de aandelen gekocht heb, schrijf ik een Call optie die nog maximaal twee maanden te gaan heeft.
Die Call optie moet zoveel opbrengen dat het maximale rendement op zowel de aandelen als de ontvangen premie op de geschreven Call optie ligt tussen de 7 en de 12%. En afgelopen week was mijn maximale winst dus ‘slechts’ 7% in twee maanden.
Zou dus het aandeel inderdaad verder stijgen, dan loop ik de kans dat de aandelen worden opgevraagd en dan lever ik ze graag. De maximale winst is dan binnen.
Krijg ik ongelijk, dan moet ik op tijd verlies nemen op de aandelen en kan ik een deel van het verlies goed maken met de op de geschreven optie verkregen premie.
Deze strategie valt of staat dus bij een degelijke analyse. Daarom doe ik haar slechts met topaandelen waar ik veel van verwacht.
Het mooist is het als het aandeel nét niet genoeg stijgt om de aandelen op te laten vragen. Ik probeer daar naar toe te werken door te bezien hoe groot de kans is dat een aandeel het beoogde percentage stijgt. Dat is niet meer dan een theoretische berekening, want resultaten uit het verleden zijn geen enkele garantie voor de toekomst.
Op 18 februari geef ik in Best een basiscursus optiebeleggen. Kijk hier. http://www.optiecursus.com/beginnerscursus.html
Vol is vol. De vorige twee sessie waren al ruim van tevoren volgeboekt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *