LADEN

Typ om te zoeken

Opmerkelijke uitspraak LCI faillissement

Laatste Nieuws

Opmerkelijke uitspraak LCI faillissement

Volgens de rechtbank hadden gedupeerden veel eerder de bestuurder en commissarissen van LCI persoonlijk aansprakelijk moeten stellen. Hun claim is daarom wat de rechtbank betreft nu te laat.
Een opmerkelijke uitspraak, omdat bij een faillissement een claim vaak pas kans heeft als er een uitspraak is gedaan over wanbeleid.
Volgens de rechtbank is er, ondanks de fraude bij LCI, echter geen sprake van wanbeleid. Daarmee vervalt een belangrijke grond om een vergoeding te eisen en dan moet je als eiser terug vallen op een claim tegen de bestuurder en de commissarissen.
Die claim was er nog niet, omdat iedereen gewacht heeft op de wanbeleid uitspraak. NU alsnog komen is dan ineens volgens de rechtbank te laat…
De rechtspraak in Nederland is in sommige opzichten de rechtspraak van een bananenrepubliek. Dat heeft enkele oorzaken. De rechtspraak is vooral tot stand gekomen omdat bedrijven hun rechten beschermd wilden zien worden. In de rechtspraak is daarbij oorspronkelijk nooit rekening gehouden met het feit dat dezelfde bedrijven wel eens fraude kunnen plegen.
De rechtspraak op dat gebied is dus enorm achter gebleven en staat nog in de kinderschoenen.
Daarbij is het gelukkig zo dat er nog heel weinig ervaring op dat gebied is opgedaan. Ik wil niet zeggen dat er weinig fraude is gepleegd, maar laten we het er op houden dat nog weinig zaken voor de rechter zijn gekomen.
Daarbij zijn Nederlandse rechters volkomen gehersenspoeld en zijn ze van mening dat de wet boven de mens gaat.
Juist een rechter moet kunnen aangeven waar de menselijkheid het moet winnen van een onjuiste of onvolledige wet. Echter doen Nederlandse rechters dat over het algemeen niet, want dan kunnen ze hun loopbaan vaarwel zeggen. Immers heeft het grootkapitaal het hier voor het zeggen en een bedrijf benadelen met een vrije interpretatie van de wet is not done.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *