LADEN

Typ om te zoeken

Terug naar de goudstandaard of terug naar de Romeinse tijd?

Laatste Nieuws

Terug naar de goudstandaard of terug naar de Romeinse tijd?

Ik had dit weekend een discussie met een verkoper van de MLM opzet van goud waar ik zo tegen ageer.
De vraag was, waarom ik zo tegen die aanbieder zou zijn.
Ik heb niet zoveel tegen de aanbieder. Immers in de basis is het een verkoper van goud. Ik heb wel wat tegen de mensen die vrij onwetend en naïef proberen dit veel te dure goud aan nog onwetender consumenten proberen te verkopen.
Daarom is dit in mijn ogen oplichting, niet omdat goud geen goed idee zou zijn. Het is in mijn ogen puur de voorlichting waar het aan schort en de prijs die dan vervolgens aan in feite de verkeerde kopers gevraagd wordt.

Volgens de MLM goud verkopers heb je als consument muntjes van 1 gram goud nodig, omdat we terug naar de goudstandaard gaan.
Mijn vraag is dan vervolgens of we ook terug naar de Romeinse tijd gaan, want waarom zou je zulke kleine muntjes moeten hebben om nog te kunnen handelen of kopen?
Zijn computers straks ineens ook weg?

Waar we het over eens zijn, dat is dat het huidige fiat geld richting het einde loopt. Op een gegeven moment gelooft niemand meer dat een euro nog ergens voor staat.
Echter een muntje van 1 gram goud is nog altijd grofweg 30 euro aan goud waard. Als een gram goud 30 euro is, en dat is het kleinste muntje, waarmee gaan we dan wisselgeld creëren? Of gaat een pak melk straks minstens 1 gram goud kosten?
Dat is dus teruggaan naar de Romeinse tijd.
We kunnen in dat geval alleen maar met echt gouden en zilveren munten betalen, want papier en giraal overboeken zoals met een pinpas, dat kan niet meer!

Onzin!

Natuurlijk zullen we teruggaan naar een goudstandaard. U gaat ergens in de toekomst een goudrekening bij een bank of bedrijf openen, waarmee u in goud giraal gaat betalen aan een winkelier die alleen uw overboeking met pinpas van die goudrekening nog accepteert.

We gaan namelijk wel terug naar de goudstandaard, maar niet terug naar de Romeinse tijd! Wordt eens wakker!

De MLM aanbieder laat via haar MLM verkopers geloven dat alleen echt goud en in uw hand straks wat waard is. Natuurlijk, het is wat waard als u huis en haard moet verlaten omdat uw huis weggebombardeerd is en internet toegang of betaalautomaten structureel niet meer werken.
Daar die kans bestaat, zie het voorproefje in Griekenland, zou u een paar muntjes in huis kunnen nemen. Genoeg voor twee maanden rondkomen…
De rest van uw goud kunt u veel beter VEEEEL goedkoper nu al giraal aanhouden, maar dan wel bij een bank of aanbieder die veel lagere kosten aan u rekent.

Immers, als u nu goud wilt hebben om zeker te zijn dat u geen geld gaat kwijtraken, maar u bent ondertussen wel grofweg 20% aan kosten kwijt, dan overkomt u dus 100% zeker wat u wilde voorkomen. U raakt een fors deel van uw vermogen kwijt. U raakt een vijfde deel van uw vermogen kwijt aan op provisie beluste verkopers die vooral in deze goudhandel zitten omdat goud nu eenmaal gewild is momenteel en omdat ze bij de MLM aanbieder de hoogste provisie verdienen. Provisie die u als klant moet ophoesten.
In mijn ogen een pure woekerpremie.

Ja, consumenten vragen de 1 grams muntjes/kaartjes. En JA, de MLM aanbieder kan die, tegen een zeer stevige prijs, leveren.
Moet je consumenten dan niet beter voorlichten? Immers de zekerheid die ze in die extreem kleine muntjes zoeken, die zit daar niet. Niemand gaat straks terug naar de Romeinse tijd om met superkleine gouden muntjes te betalen. Die muntjes zijn zo kwetsbaar dat ze in plastic containertjes/kaartjes zitten. Daarmee worden die muntjes weer zo onhandig, dat het ook weer niet werkt. ALS we al fysiek geld willen straks, dan zal het waarschijnlijk papiergeld zijn dat 100% gedekt is door goud. Dat is als we al fysiek geld willen gebruiken, want pinpasjes zijn veel handiger. Pasjes met ‘geld’ op een echte goudrekening. Misschien heet onze nieuwe munt wel de goud-euro. Een euro die wel 100% gedekt is door goud en dus misschien niet eens uitgegeven door de overheid, maar uitgegeven door bedrijven die zwaar gecontroleerd worden en precies zoveel goud-euro’s aan u zullen verstrekken als dat u echt goud in hun kluis heeft liggen.
De goud-euro heeft een waarde die uitgedrukt is in een hoeveelheid goud. Zo zou 1000 goud-euro een ounce goud kunnen zijn, ik noem maar wat.

Het is echter leuk om wat goud thuis te hebben.

Klopt ook, maar realiseer u dat 1 grams muntjes verhoudingsgewijs extreem duur zijn, omdat de gemaakte kosten om een 1 gram muntje te maken en te verzenden werkelijk enorm zijn. Kosten die u als koper zult moeten betalen.

Stel even dat de euro gaat verdwijnen. We hebben dat voorbeeld recent gezien in Zimbabwe. Hun eigen dollar verdween nadat deze munt door hyperinflatie totaal ongeloofwaardig was geworden.
Wat gebeurde er in de praktijk en wat staat ons het meest waarschijnlijke te wachten als banken op dat moment geen goed goudgedragen alternatief op de huidige Euro bieden?
In Zimbabwe werd goud niet gebruikt om te handelen, maar het werd gebruikt om in te wisselen tegen Amerikaanse dollars.
Die Amerikaanse dollars werden graag door winkeliers aangenomen. Als je maar goud had en kon inwisselen tegen Amerikaanse dollars, kon je tegen vrij ‘normale’ prijzen in dollars brood en melk kopen. Je kocht dus niet met het goud zelf, maar je leverde je munt in bij een handelaar en kreeg een andere (buitenlandse) munt terug. De winkelier wilde je Amerikaanse dollars wel hebben, want daarmee kon hij in binnen en buitenland nieuwe voorraden kopen.

Eerst was dat handelen in de Amerikaanse dollar illegaal. Daarna gingen zoveel mensen dat doen, dat het volk besloot dat de Amerikaanse dollar voortaan de munt van Zimbabwe zou zijn. Uiteindelijk zal het volk dus bepalen en heeft een slechte regering het nakijken.

Voor u is belangrijk dat u zoveel mogelijk goud voor uw euro’s krijgt. Het heeft dus geen zin om extreem dure 1 grams muntjes aan te schaffen, want we gaan niet terug naar de Romeinse tijd!
Als u al een fysieke gouden munt wil, neem dan een gouden tientjes (Nederland), of koop 1 ounce munten.
Als u niet genoeg geld heeft om goud te kopen, waar maak je je dan zorgen om? Als hyperinflatie komt, dan verliest (spaar)geld alle waarde, maar als je al geen geld hebt…

Ik hoop dat ik hiermee wat inzicht heb kunnen geven in wat ons te wachten staat. Laat u niet bedotten door wildwest verhalen en door mensen die denken als mensen die terug naar net na de steentijd willen. Ze denken simpelweg niet na. Dat nadenken moet u als consument wel doen, want de verkopers van superduur goud, die zijn vanwege de enorme bedragen die ze ermee verdienen, net zo min te vertrouwen als onze huidige bankiers en politici.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *