LADEN

Typ om te zoeken

Stel dat het 2 augustus mis gaat

Laatste Nieuws

Stel dat het 2 augustus mis gaat

Hoe om te gaan met 2 augustus? Stel toch dat het misloopt in Amerika en er komt geen akkoord over het schuldenplafond. Wat houdt dat dan in?
We weten nu onderhand allemaal wel dat Amerika dan haar schulden niet meer kan betalen en dat heel wat overheidsfuncties dan per direct komen te vervallen. De Amerikaanse overheid is dan vleugellam.

Dat weten we.

Wat we pertinent niet weten is welke dominostenen dan vervolgens omvallen.

Daar kunnen we slechts naar gissen.

Het lijkt niet meer dan logisch dat de obligatiemarkten, en dan vooral in dollarleningen, dan in elkaar donderen. Collega Jack Hoogland heeft daarvoor een prima systeem bedacht om daar van te profiteren! U kan dat hier opvragen: http://www.topaandelen.be/obligatiestrategie/.
Via die weg kunt u prima profiteren van de val van de Amerikaanse obligaties. Echter is dat ook maar een bescherming die goed is zolang heel het geldsysteem intact blijft.

Ik wil niet helemaal u alle moed ontnemen, maar een verder gevolg kan natuurlijk zijn dat niemand de dollar nog vertrouwd en dat vervolgens ook banken om gaan vallen. Het is maar de vraag of uw tegenpartij dan de verplichtingen nog kan nakomen. We zagen dat bij de val van Lehman, die wereldwijd als garantiesteller was opgetreden. Toen die bank omviel bleek ook de afgegeven garantie waardeloos.
Dit is wel een heel zwartgallig scenario, maar een tijdelijk dip in de obligatiemarkt is bij geen akkoord op 2 augustus wel heel waarschijnlijk. Als het slechts een tijdelijke dip is, dan is de methode van Jack Hoogland een prima bescherming.

Daar dit allemaal vooral te maken heeft met vertrouwen verwacht ik op dat moment ook een klap voor de aandelenmarkten. Die hebben immers vertrouwen in de kracht van de economie nodig. Als de grootste economie op de wereld haar verplichtingen niet nakomt, dan slaat dat natuurlijk het vertrouwen over heel de wereld wel enorm weg.
Put opties op de index zijn het makkelijkst. U kan natuurlijk ook uw aandelen verkopen…
Alleen, dan krijg je er op dat moment cash geld voor terug. Geld in de vorm van euro’s en dollars. Geld dat verzonnen is.
Dat raad ik niet aan. Het is wat mij betreft dus of blijven zitten, of put opties kopen en call opties schrijven op het bezit. (Met die laatste kan u een deel van de kosten voor de put opties verkrijgen.)

Zou u uw posities verkopen, dan moet u wat mij betreft pertinent NIET in cash geld blijven zitten. Dat is in mijn ogen de slechtste plek. Zet uw geld om in goud, zilver, eventueel in Zwitserse Franken, los uw schulden af, maar in mijn ogen moet u nu niet in papieren geld zitten.

Zou u toch veel spaargeld hebben en dat zo willen houden, let er dan juist nu ook weer op dat u niet over de garantiebedragen per bank heen komt. Die garantie stelt niet veel voor, maar als u er over komt en alleen uw bank valt om, dan bent u zeker de rest kwijt. Het is dus maar een zwakke bescherming, maar het is in ieder geval wel iets voor hen die zo gelukkig zijn dat ze meer dan een ton per persoon cash op de bank hebben staan.

Ik heb zelf de pech dat ik 19 augustus mijn nieuwe huis moet betalen in euro’s. Ik heb dus al veel goud en zilver moeten verkopen om niet afhankelijk te zijn van de goudkoers en zilverkoers per half augustus. Ik zal dus mijn verplichting al voor 2 augustus in euro’s moeten hebben staan, op verschillende bankrekeningen, bij verschillende banken. Was de verkoper maar akkoord gegaan met goud als betaling…
Wie mijn huidige huis wil overnemen, ik neem genoegen met 300 ounces goud.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *