LADEN

Typ om te zoeken

Staatsgaranties

Laatste Nieuws

Staatsgaranties

Dankzij de staatsgaranties van de Nederlandse staat aan onder andere ING is het nu zo dat ieder Nederlands gezin een bedrag van 3000 euro aan risico heeft uitstaan aan een Amerikaanse gezin dat een huis kocht dat mogelijk te duur voor ze was. De garantie van Wouter Bos werd immers niet afgegeven aan ING omdat de hypotheken- en leningenportefeuille van de bank er mooi bij ligt.
Als we dan vervolgens zien hoe heel veel Amerikanen leven zonder zich rekenschap te geven van de schulden die ze aangaan, dan kan ik weinig sympathie opbrengen voor hen die hun huis snel verlaten en de banken er mee laten zitten.
Men laat op het (linkse) journaal van Europa het wel aanzien als de schandelijke veilingen van leegstaande huizen die door Fore Closure leeg waren komen te staan, maar in heel veel gevallen hebben de voormalige eigenaren doelbewust een te hoog risico genomen.
Natuurlijk sneu dat hun hooggespannen verwachtingen niet uitkwamen, maar ze namen die risico’s als kapitalisten. Ze huilen nu in het bos met de wolven over de slimmere kapitalisten die nu met een korting van 50% die leegstaande huizen overnemen.
Ondertussen is de wereld opgezadeld met de schulden die ‘de zielige’ Amerikanen veel te lichtvaardig zijn aangegaan en waarvoor ze geen verantwoording nemen.
In Amerika is de hypotheekschuld aan het huis gekoppeld en niet aan de persoon, zoals in Nederland. Een Amerikaan kan dus zijn huis verlaten en daarmee van zijn hypotheekschuld af zijn. Het probleem is dan voor de hypotheekverstrekker. Dat zijn in principe de banken, maar die waren zo slim om die schulden de laatste jaren te herverpakken en aan de rest van de wereld te verkopen. Ieder Nederlands gezin heeft nu een extra 3000 euro mogelijke schuld dankzij Amerikanen die hun huis verlaten hebben en aldus van hun schuld afkwamen en ons er via onder andere ING er mee opzadelden.
Jammer dat ons journaal altijd de kant van ‘de zielige’ partij kiest. Het zou ze sieren als ze ook eens de andere kant van de medaille laten zien.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *