LADEN

Typ om te zoeken

Slachtoffers Easy Life

Laatste Nieuws

Slachtoffers Easy Life

Zo’n 500 beleggers in Easy Life zijn minimaal een groot deel van hun 50.000 euro of meer kwijt. Van de ingelegde 42 miljoen euro werd namelijk slechts 7,6 miljoen daadwerkelijk in levenspolissen belegd. Dat de eigenaren ermee weg dachten te komen, is het raadselachtige. Met welke klep voor je kop leef je dan?
Ze waren in de ‘Quote’ wereld graag geziene gasten die het breed lieten hangen. Quote houdt van dat soort mensen, want daar ‘kunnen ze wat mee’. Mooie foto’s van mooie auto’s, grote huizen en zeer extravagante levensstijlen, dat is waar de Quote redactie op kwijlt. Ze doet dat niet alleen, het blad is zo populair geworden omdat ook veel Nederlanders er op kwijlen.
In dit geval ging het vooral om ‘geleend’ geld, in feite door misleiding bijeengeschraapt. De intentie was duidelijk. Zelf er breed van leven zolang het kon. Het heeft niet lang geduurd, maar ik verbaas me enorm over het feit dat die Easy Life jongens zo dom waren. Als ze 2 miljoen van de 42 miljoen hadden ‘gepakt’, dan waren ze niet in Quote gekomen, maar ze hadden er wel mooi van kunnen leven. Hun beleggers hadden waarschijnlijk ook een aardig deel en misschien ook wel alles van het beoogde rendement kunnen maken.
Zoiets kan dan misschien wel een leven meegaan en juist als het voor beleggers ook nog genoeg oplevert, kan het op de lange termijn wel heel rendabel zijn. De lange termijn, dat is echter bij deze jongens waarschijnlijk als vloeken in de kerk.
Als je echter 35 miljoen van de 42 miljoen pakt en het gaat verbrassen, dan lijkt het me toe dat dit gaat opvallen.
Enkele slachtoffers van Easy Life hebben nu in brieven hun woede, teleurstelling en verbazing weggeschreven. Of de ex-directeuren van Easy Life de brieven ook nog gaan lezen, ik weet niet of ze het durven.
Hier kunt u enkele brieven meelezen: http://www.ed.nl/economie/4082549/Slachtoffers-Easy-Life-schrijven-van-zich-af.ece

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *