LADEN

Typ om te zoeken

BHP Billiton ziet af van overname

Laatste Nieuws

BHP Billiton ziet af van overname

Toen grondstoffen nog "hot" waren, wilde BHP de nummer twee van de wereld ook nog even overnemen om zo heel erg veruit de grootste te worden. Vooral China was zwaar tegen, maar ook de overname prooi verzette zich hevig. China nam een fors belang in de prooi en de koers van dit aandeel liep fors op.
Nu dat de koers 75% terug is, ziet BHP toch maar af van de overname. De eerder genoemde overname prijs (68 miljard dollar) slaat momenteel nergens meer op, nu de koersen in de grondstoffen sector zeer zwaar omlaag zijn gegaan. BHP zal ook grote moeite hebben om een eventuele overname som nog bijeen te krijgen. Het ging om vele tientallen miljarden en belangrijk is ook, men ging er vanuit dat de bomen tot in de hemel zouden blijven groeien. Gelukkig voor BHP vocht de prooi terug. De overname werd daardoor steeds verder uitgesteld. Zo ver dat heel de grondstoffen hausse voorbij raakte.
Een zegen in de dop voor BHP, want nu is er geen financiële ramp gebeurd. Tomtom kan er over mee praten hoe een wel geslaagde overname nu een enorm blok aan het been kan worden.
BHP moet overigens wel enkele honderden miljoenen aan gemaakte kosten afschrijven. Naar mijn idee nog altijd veel beter dan 40 miljard of meer afschrijven op een veel te duur overgenomen concurrent.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *