LADEN

Typ om te zoeken

SEC in onderzoek

Laatste Nieuws

SEC in onderzoek

De AFM van Amerika heet de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze SEC wordt nu onderzocht op haar effectiviteit. Recente dramatische gebeurtenissen hebben namelijk aangetoond dat er iets grondig mis is bij de SEC. Zo bleek Bernard Madoff een SEC insider te zijn en bleef zijn onderneming buiten de controles omdat hij in feite als Insider de SEC kon ‘sturen’. Het erge aan die situatie is het feit dat er wel degelijk verschillende klachten en signalen ontvangen zijn, maar dat Bernard Madoff in staat bleek de overige SEC topmensen zonder nader en degelijk onderzoek door de SEC wist te overtuigen van zijn onschuld. Hierdoor bleven na ieder signaal steeds weer onderzoeken uit met als resultaat nu 50 miljard die zoek is.
Vandaag zal er een Senaatshearing zijn waar de SEC topmanagers verschillende lastige vragen voorgelegd zal worden.
De SEC heeft als probleem gehad dat Bush stelselmatig het aantal medewerkers liet afnemen en beschikbare financiële middelen verminderde. Mag dit echter als excuus gelden voor de enorme blunders die ertoe geleidt hebben dan een man als Bernard Madoff ongecontroleerd zijn gang kon gaan? Dat lijkt mij eerlijk gezegd niet.
De SEC had ook haar werk kunnen doen en haar resultaten kunnen publiceren, met daarbij de mededeling dat vanwege geldgebrek nadere onderzoeken niet kunnen plaatsvinden. Daarmee had ze het probleem ook indertijd bij de wetgever neergelegd. Dat deden ze niet en daarmee hebben ze feitelijk gewoon hun werk verzaakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *