LADEN

Typ om te zoeken

Romarco Minerals zet weer stappen

Laatste Nieuws

Romarco Minerals zet weer stappen

Even een korte blik terug. Romarco zit op een prachtige potentiële goudmijn, maar liep tegen het feit op dat Amerika zich de luxe denkt te kunnen permitteren om nog weer strengere milieu en omgevingseisen te kunnen stellen, en vooral ook nog meer inspraak van omwonenden en andere personen en instanties die denken dat ze zich ermee mogen bemoeien. Het wordt er zoals in Nederland, waar een milieugroep in Maastricht in staat bleek windmolens in Groningen tegen te houden.

Heel de eerdere planning is met die nieuwe regels om zeep geholpen en de koers halveerde daarop.

Op 27 september zal er een document in een openbaar register geplaatst worden. Hiermee worden verschillende doorlooptijden in gang gezet.

Op 27 oktober zal er een bijeenkomst in het plaatsje Kershaw plaatsvinden. Dit plaatsje heeft het meeste te lijden van de nieuwe goudmijn. Zaken als werkgelegenheid, welvaart, maar ook zwaar verkeer etc. gaan het plaatsje teisteren. Die mensen zijn dat helemaal niet meer gewend, dus vandaar dat heel dit nieuwe circus nodig is.

Op 27 november is de dag dat de laatste zienswijzes binnen moeten zijn. Pas daarna kan er een commissie zich gaan buigen over de bezwaren en kan bezien worden of Romarco de mijn wel in productie mag nemen en tegen welke voorwaarden.

Romarco Minerals voldeed aan alle eerdere voorwaarden en meer, maar nu met de nieuwe voorwaarden is onduidelijk wat er nog meer uit de hoge hoed kan komen.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *