LADEN

Typ om te zoeken

Rijkste persoon ter wereld

Laatste Nieuws

Rijkste persoon ter wereld

Volgens Forbes is Carlos Slim Helu, de man achter Telefonos de Mexico op dit moment de rijkste man ter wereld met een vermogen van 53,5 miljard dollar. Nummer twee is Bill Gates met 53 miljard dollar. Nummer drie is Warren Buffett die slechts 47 miljard dollar bezit. – De berekening van Forbes is om verschillende redenen een schatting en zeer zeker onjuist.
Zo heeft Warren Buffett niet heel Berkshire Hathaway in bezit maar belangrijker nog, een enorm rijke groep mensen weet het gigantische familievermogen letterlijk al eeuwen uit het zicht van regeringen en belastingen te houden.
U zult in de Forbes lijsten de vermogens van de grote bankiersfamilies niet terug vinden.
We weten dat ze onmetelijk rijk zijn, maar daar ze geen belastingen over hun vermogen betalen is het onmogelijk een schatting per persoon te maken.
Forbes zou dus moeten stellen, ‘de rijkste 500 personen ter wereld van wie we het vermogen kunnen inschatten’.
Ik schreef al eens eerder, er is een reële kans dat de huidige top drie niet eens in de ‘echte’ top 100 terecht zou komen. Als we ons dat realiseren, dan is de Forbes 500 een leuk vermaak. De echte rijken zullen er minzaam om lachen en met medelijden en mogelijk leedvermaak kijken naar de sukkels die hun vermogen zo openlijk aanhouden en dus ook belastbaar voor dat vermogen zijn.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *