LADEN

Typ om te zoeken

Plunge Protection Team

Laatste Nieuws

Plunge Protection Team

Ik heb al vaak over dit illegale team gesproken. Het is waarschijnlijk door Bush gebruikt om in 2001/2003 de beurs te redden en kocht toen enorme voorraden aandelen op zodat de koersen niet helemaal kelderden. Het bewijs van het bestaan is geleverd door twee medewerkers van de Canadese financial group Sprott Asset Management die het rapport: The Visible Hand of Uncle Sam" schreven.
Bush vond grote bedrijven bereid om mee in te kopen, waarbij ze de kosten mochten opvoeren binnen de contracten die de regering met ze had. Zo werden straaljagers en marineschepen tot wel drie keer duurder, zonder dat officieel duidelijk was waarom en waarom de regering er zonder meer mee akkoord ging.
Bush is niet herkozen en heel deze opzet kan dan wel ergens in de basis met een goede bedoeling zijn opgezet, de uitvoering was wel het redden van grote ondernemingen met in feite belastinggeld. Er is nooit toestemming voor gevraagd en het zou maar zo door een volgende president gebruikt kunnen worden om de eerder illegaal aangestelde president te vervolgen.
Dat PPT of minstens de illegale bezittingen, moeten dus voor het vertrek van Bush volkomen verdwenen zijn, tenzij met Obama tot een akkoord gekomen kan worden.
De laatste dalingen in Amerika, waarbij de beurs dagelijks met 5% daalt, zijn opmerkelijk. Ook is opmerkelijk dat vorige week bij de eerste keer aantikken van de oude steun de beurs 10% opveerde. Het was echter geen lang leven beschoren.
Zou Obama zich niet akkoord verklaard hebben met deze gang van zaken en is de steun vanuit het PPT nu weggevallen?
Dat van een vrije markt in Amerika al lang geen sprake meer is, dat mag onderhand iedereen wel duidelijk zijn. Er zijn de laatste jaren genoeg bewijzen gepresenteerd die het bestaan van het PPT aangetoond hebben. De vraag blijft echter wel wanneer het ontbonden gaat worden.
Het klinkt mij niet zo gek in de oren dat Obama zijn handen niet vuil wil maken aan de misdaden die Bush, in naam en ter meerdere eer en glorie van het grote kapitaal, heeft begaan.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *