LADEN

Typ om te zoeken

De bubble in goud/zilver

Laatste Nieuws

De bubble in goud/zilver

Wilt u weten wat goud of zilver ‘echt’ waard is, probeert u dan even om fysiek goud en zilver te krijgen voor de officiële prijs die er op de Comex markt voor staat. De kans dat het u lukt iemand te vinden die het u tegen die omlaag gemanipuleerde koers gaat verkopen is klein. Mij lukte het deze week, maar ik probeerde 100 munten te krijgen en kreeg er slechts één voor de prijs die er officieel voor staat.
Op Ebay wordt nu makkelijk 75% premie bovenop de officiële prijs voor zilver gegeven.
Hoe kan de manipulatie in één klap over zijn? Die oplossing is simpel en gaat misschien in december al komen. Dat is namelijk  zilver future contracten openen en in december de fysieke uitlevering van dat zilver eisen. Dan ontstaat er een probleem en kunnen we zien hoe snel de prijs weer naar de $16 en hoger gaat.
Is er een zekerheid dat het gaat gebeuren?
Neen.
Er zijn namelijk maar weinig zilver future beleggers die daadwerkelijk de fysieke levering vragen. Daarom staat de future markt steeds verder af van de echte markt. We zien dat terug in olie. De future markt bracht olie tot $147. Toen verdween een groot deel van de oliefuture markt. In de echte markt staan we nu rond de $50. In die markt is het verhaal dus precies andersom.
De onderwaardering van zilver kan dus snel veranderen als de fysieke levering daadwerkelijk gevraagd gaat worden. Ik vrees dat weinig belegger het geld en het lef hebben om dat te gaan eisen. Toch jammer.
Ondertussen moeten goud en zilvermijnen hun productie afleveren tegen prijzen die zijn afgeleid van de Comex prijzen. We zien steeds meer producenten die daarop liever goud in de kluis dan daadwerkelijke uitlevingen tegen dollars willen. De productie van goud en zilver is daarom de laatste tijd flink omlaag gegaan.
De fysieke vraag is echter gebleven en het is nu slechts wachten op het moment dat het in de markt teveel gaat knijpen en de zaak ploft. Wat we nu zien is een strijd tussen twee partijen die beide niet willen toegeven.
Ik mag toch hopen de de vrije markt uiteindelijk wint en de echte prijs van goud en zilver ook op de Comex zichtbaar gaat worden.
Het is daarom in mijn optiek nu helemaal niet zo’n gek idee om goud en zilver producten te kopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *