LADEN

Typ om te zoeken

Peak Oil, een herinnering

Laatste Nieuws

Peak Oil, een herinnering

We horen er nu weinig over, maar het feit ligt er nog altijd dat de makkelijk te winnen olievoorraden aan het opraken zijn.
Velen wijzen naar Natural Gas en fracking technieken als de oplossing voor peak oil, maar er kleven wel wat nadelen aan.
De levensduur van een fracking bron is veel korter dan van een reguliere bron. Ja, zult u denken, wat zal dat?
Nu, zo’n bron is dus veel duurder. Daarmee wordt de winning ook duurder. Het kost ook veel meer energie om de energie uit de grond te halen. De hoeveelheden zijn er dus voorlopig nog wel, maar de prijs die we er voor moeten betalen gaat oplopen.
Maar waarom is Natural Gas dan in Noord Amerika voor een ramsjprijs te verkrijgen?
Dat heeft alles te maken met een enorme overproductie ten opzichte van de huidige vraag.
Men is als een gek overal claims gaan aanvragen en in de contracten staat dat je de claim kan behouden als je maar productie maakt.
Iedereen maakt dus gedwongen productie, terwijl de vraag naar al dat Natural Gas nog op gang moet komen. We zien de ramp dus gebeuren, en niemand die er iets aan kan of wil doen. De productie van Natural Gas kost het dubbele van wat het gas nu opbrengt. De Natural Gas producerende bedrijven zijn dus massaal verlies op hun gas aan het maken. Ze proberen nu over te schakelen op olieproductie, want de gasvelden bevatten vaak ook wel wat olie, maar zoals gezegd moeten ze ook gas produceren.
Daar waar men uitging van 50 jaar voorraad aan gas is men dat nu al aan het opmaken, zonder dat de opbrengst interessant is. Prachtig gas wordt nu oneconomisch ingezet want het kost toch bijna niets. Dat alles gaan we ooit nog spijt van krijgen, want peak oil is geen fabel. We gaan daar serieus mee te maken krijgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *