LADEN

Typ om te zoeken

Pas wel op met munten

Laatste Nieuws

Pas wel op met munten

Ik heb vorige week een artikel geschreven over de leuke kanten van unieke en extreem mooie munten kopen.
Ik wil u nu ook een waarschuwing meegeven.
Het gebeurde na het overlijden van een oud-oom van me, en ik kreeg er vorige week ook een mooi voorbeeld van.
Een verzamelaar had een enorme verzameling bijeen gebracht. Net zoals ik, centen in prachtige hoesjes en keurig hele complete reeksen.
De verzameling heeft tienduizenden euro’s gekost en werkelijk tientallen jaren om deze bijeen te krijgen.
De verzamelaar overlijdt en de weduwe wil er vanaf. Het staat maar in de weg en het zou toch mooi zijn om dat geld cash te krijgen.
De handelaar waarvan in het verleden het meeste werd gekocht wordt gebeld.
De komt en u raadt het al, in zijn ogen is het rommel.
Hij verkocht het voor topprijzen en wat was het toen mooi, maar nu is het waardeloos.
Hij heeft niet eens helemaal ongelijk.
Er is namelijk WEL een markt voor enkele munten, maar er is totaal geen markt voor complete verzamelingen. Een complete verzameling is een enorme last omdat deze munten stuk voor stuk weer verkocht moeten worden. Dat vergt dus veel tijd en al die tijd levert het geïnvesteerde geld niet veel op. Er is echt niemand die een complete serie wil kopen, want dan is de lol van het verzamelen weg! Van die serie verkoop je misschien ooit een muntje omdat een verzamelaar nét dat muntje nog niet had. Die ene cent kost dan 5 euro en de rest blijft maar in de voorraad hangen.
Uiteindelijk levert een verzameling die ooit 40.000 euro koste misschien 2500 euro op.
Je zou vaak beter af zijn om de hele zaak te laten smelten en de metaalwaarde te krijgen… De muntenhandelaar geeft u namelijk niet eens de metaalwaarde. Bij lange na niet.
En ALS u een unieke munt zou hebben, dan kunt u er van op aan dat hij dat de weduwe niet gaat vertellen. Die munt koopt hij wel ‘apart’ voor een paar euro, zodat zijn geweten gesust is, maar dat die munt hem 800 euro op gaat leveren, dat vertelt hij echt niet. Een week werken gaat hij niet weggeven omdat een treurende weduwe graag snel cash wil hebben.
Het is hard, maar zo werkt dat wel.
Als u dus munten verzameld, let dan op de prijs en blijf handelen! Ga niet dood met een enorme verzameling, want dat is zonde van het kapitaal.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *