LADEN

Typ om te zoeken

Partrust Ponzi oplichting

Laatste Nieuws

Partrust Ponzi oplichting

De AFM maakte gisteren bekend dat wat haar betreft de aanbieding die Partrust AL 10 JAAR DOET(!) nu als Ponzi oplichting gezien mag worden.
Natuurlijk mooi dat de AFM achter bedrog komt, maar laten we even reëel blijven, deze aanbieder is al 10 jaar op de markt actief… Volgens de AFM bestond tot in de herfst van 2008 de wettelijke mogelijkheid er niet om dit bedrijf aan te pakken.
Ik vind dat een rare zaak. Het mocht dus blijkbaar 9 jaar wel, en dan ineens niet meer.
Partrust zelf was al in problemen gekomen. In feite lijkt het er dus vooral op dat de AFM door de problemen die er al waren op Partrust gewezen is en ze nu, achteraf als het kalf al verdronken is, ineens komen met de mededeling dat een systeem dat al 10 jaar bestand blijkbaar sinds een half jaar verboden is.
Beleggers in Partrust konden alleen meedoen als ze meer dan 50.000 euro inlegden. Het geld werd in Zuid Amerika belegt in onder meer plantages.
Laten we wel zijn, beleggers die dit soort beleggingen deden, die hebben de afgelopen twintig jaar toch genoeg waarschuwingen gekregen dat het beleggen in plantages zeer risicovol was. Als de directie echt bedrog heeft gepleegd, dan moeten ze aangepakt worden, maar dat beleggers op dit soort speculatieve beleggingen geld hebben verloren, dat mag voor niemand een verrassing zijn. Die gang van zaken was al heel lang te voorspellen geweest.

Beleggers die willen voorkomen dat ze in dit soort bedrogsituaties trappen, downloaden het beste ons ‘Stop het bedrog’ Eboek. Het is helemaal gratis! U kan het E-boek downloaden vanaf onze inschrijvingsbevestigingspagina. Bent u het indertijd bij uw inschrijving vergeten te downloaden, doet u dat dan nu alsnog:


 
Ja, ik wil hier graag het E-boek over verschillende soorten bedrog (geschreven door Tom Lassing) gratis aanvragen.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *