LADEN

Typ om te zoeken

Palladium

Laatste Nieuws

Palladium

Gisteren werd bekend dat Goldmoney nu ook Palladium aankomen mogelijk maakt. Wat is Palladium, wat is het waard, waar wordt het voor gebruikt en waarom zou u het willen verzamelen?
Palladium is een Rare Metal uit de platina groep. Het is in 1803 ontdekt door William Hyde Wollaston toen hij ruw platina erts uit Zuid Afrika onderzocht.
De helft van de wereldproductie wordt gebruikt voor katalysators die we in auto’s gebruiken. Het wordt ook gebruikt bij de raffinage van olie. Witgoud is een legering van Goud die is ontkleurd door de toevoeging van Palladium.
Palladium is ook zeer geschikt voor gebruik in brandstofcellen. Het kan namelijk 900 keer het eigen gewicht aan waterstof opnemen bij kamertemperatuur.
Het is daarom de laatste jaren een zeer gewild metaal in de zoektocht naar betere batterijen en alternatieve energie toepassingen.
Waarom zou u het willen verzamelen? De voornaamste reden is de verwachting dat de prijs verder zal toenemen. Doordat steeds meer beleggers rechtstreeks (via bijvoorbeeld Goldmoney) maar ook indirect via ETF’s en derivaten in het metaal handelen neemt de vraag toe en stijgt de prijs extra. Of we daar als wereld blij mee moeten zijn is natuurlijk de vraag, maar als u uw eigen vermogen veilig wilt stellen, dan is dat wel zo goed om dat te doen in zaken die gewild zijn en in prijs stijgen. Als belegging lijkt het dus helemaal geen slecht idee te zijn, maar de kans bestaat natuurlijk dat door de steeds hogere prijzen de industrie gaat zoeken naar alternatieve oplossingen. Zou dus voor de katalysator een andere oplossing gevonden worden, dan valt 50% van de vraag naar Palladium weg. Dat zijn risico’s die ik u niet wil onthouden. Het is nooit een loterij zonder nieten.
U kan uw Palladium, Platina, Goud en Zilver hier bestellen: www.goudrekening.biz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *