LADEN

Typ om te zoeken

De 2 risico’s in obligatiebeleggingen

Laatste Nieuws

De 2 risico’s in obligatiebeleggingen

Waar obligatiebelegging aanbieders nu op wijzen, is op één van de gevaren van het beleggen in obligaties. Ze hebben daarmee gelijk en ze liegen niets, maar ze vertellen heel bewust slechts hooguit de helft van het verhaal. Als de rente stijgt, dan daalt de waarde van obligaties. De reden is simpel. Stel, u heeft een obligatie met een rentevergoeding van 3% en de rente stijgt tot 5%, dan wil niemand die obligatie van u meer, tenzij u de prijs daarvan zo ver laat zakken, dat voor de nieuwe koper de rentevergoeding uitkomt op 5%. Deze 3% obligatie aanhouden tot de datum dat deze wordt afgelost is een oplossing. Het zal echter inhouden dat u 3% rente krijgt, terwijl uw geld op dat moment 5% zou hebben opgeleverd. Hoe dan ook verliest u.
Dit is echter nog altijd de positieve helft van het verhaal dat de aanbieders u zullen voorhouden. U verliest, maar niet veel.
De niet vertelde kant krijgt u nu van mij…
U moet wachten tot u obligatie afgelost gaat worden. Hoe lang gaat dat duren? 3 jaar, 5 jaar, 10 jaar, 30 jaar?
Hoe dan ook, uw vermogen zit vast in die obligatie en u gaat mee in hoe het met die munt waarin de obligatie noteert vergaat. De laatste jaren zijn er extreem veel Euro’s bijgekomen, verzonnen door de banken. De koopkracht van de euro is enorm afgenomen.
Hoeveel is de euro die u nu vast in obligaties heeft zitten aan het einde van de looptijd nog waard?
Tot voor kort was een obligatiebelegging een goed idee. De markt is nu echter veranderd en zo ook het vooruitzicht van (staats)obligaties.
Ik zeg u, ze zijn nu vergif. Ze zijn te behandelen als radioactief afval. Maak dat u er snel vanaf komt, want het gaat dodelijk voor uw vermogen zijn.
Ik denk niet dat ik het veel duidelijk kan stellen.

U leest hier overigens nog een derde reden om obligaties te mijden!

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *