LADEN

Typ om te zoeken

Overbodige overheidsbemoeienis (en misbruik van functie)

Laatste Nieuws

Overbodige overheidsbemoeienis (en misbruik van functie)

 

Enkele voorbeelden van in mijn ogen onnodige overheid en misbruik van middelen.
Wat we bijvoorbeeld zien is een hippisch concours in Den Bosch dat een mooie subsidie krijgt. Waarom? Nu, in mijn ogen allereerst omdat ze het aangevraagd hebben. Maar in mijn ogen ook omdat de hoge ambtenaren en de politici VIP kaarten krijgen. Het is geen omkoping omdat… ja waarom is het eigenlijk geen omkoping? Waarom laten we deze profiteurs en misbruik van het systeem makers niet oppakken en uit hun functie ontheffen vanwege wangedrag en het misbruik maken van hun positie?
Wat is momenteel het nut van provincie besturen nog? Wat gaat er serieus mis als we provincie besturen opheffen en een paar taken bij de nationale overheid leggen en een paar andere taken bij gemeenten? Waarom moet een provincie een hippisch concours ondersteunen met geld? Het is nogal niet een dure sport. Hebben de beoefenaars van die dure sport niet zelf geld zat? Kunnen ze geen ‘echte sponsoren’ vinden met al hun connecties? Of is de sport zo armlastig dat ze zonder de overheid niets meer van de grond krijgt? Het leeuwendeel van de sportsubsidie in Noord Brabant gaat via deze weg naar een elite sport. Ik vind dat maar een rare zaak die naar mijn idee wel eens aan de kaak gesteld mag worden.

Ik heb nog een voorbeeld uit Utrecht… Op de Kromme Rijn mag je zonder ontheffing niet met een gemotorisserd vaartuig waren. ZELFS niet met een 1 PK elektrisch motortje aan een kano.
Je kan daar een enorme boete voor krijgen.
Het is echter mogelijk een (gratis) ontheffing aan te vragen.
Daartoe moet je bij de provincie en het waterschap, in combinatie met een aan de Kromme Rijn gelegen gemeente, een ontheffing aanvragen. Vervolgens moet een commissie dan een besluit nemen.
Ik ken iemand die dat dus maar heeft gedaan.
Ambtenaren zijn letterlijk dagen in touw geweest om voor een lullig 1 PK motortje van niets een ontheffing op te stellen. Hoeveel heeft dit de gemeenschap gekost? Gaan we uit van 100 euro per uur voor deze te duur betaalde ambtenaren, dan heeft deze grap enkele duizenden euro’s gekost. Waarom eigenlijk?
Nederland moet bezuinigen, maar als we toch dit soort misstanden in tact laten en hele overheidsinstituten laten bestaan die in feite weinig bestaansrecht en nog minder toegevoegde waarde hebben, waarom dan bezuinigen op zorg en uitkeringen? Kunnen we niet beter eerst de lekkende kraan repareren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *