LADEN

Typ om te zoeken

Opvallende ommezwaai Edward Lampert in 2010

Laatste Nieuws

Opvallende ommezwaai Edward Lampert in 2010

Deze superbelegger heeft in 2010 zijn portefeuille flink aangepakt.
Opvallende wijzigingen zijn onder andere het feit dat hij gedurende het jaar de aandelen Wells Fargo en Bank of Amerika volledig verkocht heeft. Opvallend omdat mede super beleggers Warren Buffett nog wel in deze bedrijven blijft geloven.
Beide bedrijven hebben enorm last van de Fraud Closures waarbij ze de niet langer hun hypotheek betalende huiseigenaren willen uitzetten, of dat al deden, maar naar nu blijkt niet kunnen bewijzen de eigenaren te zijn van de hypotheek.
Overigens is Lampert niet helemaal wars van de financiële sector. Zo kocht hij halverwege 2010 nog aandelen Genworth Financial. In het derde kwartaal kocht hij zelfs er nog aandelen bij. Hij heeft nu bijna 11 miljoen van de aandelen in bezit. Dit bedrijf is onder andere actief in pensioenen en verzekering van hypotheken. Niet echt onbesproken onderdelen.
Lampert is zijn bezit in Citigroup ook al aan het afbouwen. Hij ging in 2010 terug van 31 miljoen naar uiteindelijk 22 miljoen aandelen. Uiteindelijk is Lampert in 2010 vooral aan het verkopen geweest.
Zijn grootste holding is momenteel Sears, gevolgd door de autoaandelen AutoZone en AutoNation. De volgende vier posities zijn weer financiële bedrijven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *