LADEN

Typ om te zoeken

ECB brengt het aantal opgekochte obligaties terug

Laatste Nieuws

ECB brengt het aantal opgekochte obligaties terug

Vorige week kocht de ECB nog slechts voor 113 miljoen aan obligaties op. Dat is het laagste weekbedrag sinds de ECB begin november begon met het oplopen van obligaties. Het klikt zo positief, maar ook ‘slechts’ 113 miljoen euro is 113 miljoen euro puur bedrog.
Regeringen zetten schulden uit, en dan komt de ECB die vanuit het niets aangeeft dat ze die 113 miljoen euro aan schulden wel opkoopt. De ECB had het geld echter niet, maar verzon het.
De regering die de obligatie uitgezet heeft, krijgt haar geld, maar in feite is het geld dat net daarvoor nog niet bestond.
Via deze weg zijn de laatste weken de Portugese schulden opgekocht. Ook Ierse en Griekse schulden zijn via die weg toch tegen redelijke rentes in de markt gezet. Vooral Griekenland en de Grieken denken daarmee dat hun probleem over is, maar Griekenland bestaat momenteel nog omdat de ECB de Griekse rekeningen aan het betalen is met funny money.
De Grieken zelf begrijpen nog altijd niet hoe ernstig hun situatie is. Overigens doen wij dat ook niet… Immers is de ECB enorme risico’s aan het nemen. De kans bestaat dat er door heel deze actie een enorme hyperinflatie gaat plaatsvinden omdat er veel te veel geld in omloop komt, daar waar op dit moment vanwege faillissementen en afschrijvingen op slechte leningen er eigenlijk een geld tekort zou moeten zijn.
Hoe lang kan dit bedrog voortduren? Hoe lang kunnen we onszelf en anderen zo in de mailing blijven nemen? Ik weet het antwoord op die vraag echt niet. Dat het echter een keer vreselijk fout gaat is zonneklaar. Het einde komt echter op een ongelukkig moment en sneller dan we ons op dat moment kunnen voorstellen is het spel ineens uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *