LADEN

Typ om te zoeken

Optie beleggen en kapitaal beheren

Laatste Nieuws

Optie beleggen en kapitaal beheren

Nu we zien dat veel aandelen keurig binnen de lijntjes blijven (zie analyse KPN in de nieuwsbrief van vandaag) is het schrijven van opties ook veel minder risicovol geworden. Het voordeel is dan minder risico, het nadeel is minder premie.
Hoe zou ook u opties kunnen inzetten? Stel even, u besluit 1000 aandelen KPN te kopen. U bent er van overtuigd dat deze onderneming het goed blijft doen in deze crisis en u wilt door uw belegging in dit bedrijf uw geld/vermogen in een bedrijf vastleggen. Helemaal geen gek idee, want als hyperinflatie toe gaan slaan, dan heb je als consument op de lange termijn liever delen van een bedrijf, dan biljetten van een waardeloos wordende munt.
Dus u koopt 1000 aandelen KPN en u schrijft er direct 10 call opties december 2009 12,50 voor 50 cent per stuk.
Wat u nu kan overkomen, is dat de koers van KPN stijgt en dat u dus moet leveren op 12,50. U kocht vandaag voor 10,60. U heeft dan dus 1,90 + ,50 winst. Dat is een mooie 20% rendement in 10 maanden.
Wat ook kan gebeuren, is dat de koers van KPN daalt. Niet zo gek in dit economisch klimaat. Is dat een ramp?
U krijgt dan definitief die 0,50 binnen, dus uw aankoopgedrag per aandeel KPN daalt naar 10,10.
Tevens houdt u uw belang in KPN. KPN mag dan in december 2009 wel lager staan, maar ondertussen heeft u wel uw kapitaal ‘veilig’ staan in een degelijke onderneming. Tenminste als u dan nog altijd van mening bent dat KPN een degelijke onderneming is.
Dat de markt op dat moment uw mening niet deelt getuige een lagere koers, dat moet u niet ontmoedigen. Stel dat hyperinflatie toeslaat en die kans wordt met de dag groter, dan kunt u niet eten van de aandelen KPN, maar ook niet van waardeloos geworden euro’s.
Die aandelen KPN kunnen na de crisis weer veel waard worden, de waardeloze euro’s worden dat niet. Eenmaal het slachtoffer van hyperinflatie zal een munt nooit meer terug komen. Het is daarom zo belangrijk dat u slim bent met waarin u uw kapitaal vastlegt.
De Midden Klasse doet het wat dat betreft helemaal verkeerd. We hebben geen huizen, we hebben alleen de schuld op een huis. De bank heeft ons huis. Wij hebben geld op de bankrekening. Geld dat waardeloos gaat worden. Waar we dus straks mee eindigen, is de nog altijd bestaande schuld aan de bank, terwijl we geen geld meer hebben. We worden dus vanwege wanbetaling uit onze huizen gezet, terwijl de banken dan dus de ‘echte’ waarde behouden. Banken die we nu helpen met ons belasting geld en als dank zullen ze ons straks in een serieuze crisis massaal uit onze huizen zetten. Het wordt tijd dat we wakker worden. Het wordt tijd dat u uw kapitaal serieus gaat beheren. Euro’s en dollars aanhouden is het domste dat we kunnen doen.
Met opties kunt u op uw kapitaal in aandelen af en toe extra rendement creëren. U kunt ook aandelen kopen via het schrijven van put opties. In plaats dat u aandelen KPN koopt, schrijft u put opties. Worden de aandelen niet geleverd, dan heeft u de premie binnen. Heeft u de aandelen wel geleverd gekregen, dan waren ze wel veel goedkoper dan dan u ze vandaag tegen de huidige koers gekocht had.
Duidelijk moet wel zijn dat u dat alleen met aandelen van bedrijven moet doen die u pertinent wilt bezitten.
Het gaat om uw kapitaal, niet om gokken.
Meer informatie over beleggen met opties vindt u hier www.optiecursus.com of hier www.optie-specialist.nl

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *