LADEN

Typ om te zoeken

Onderzoek Madoff

Laatste Nieuws

Onderzoek Madoff

Eén van de opvallende zaken rondom Madoff is het feit dat alles in de onderzoeken nu nog om hem is gegaan. De man heeft echter jarenlang letterlijk midden in het systeem kunnen opereren terwijl zijn collega’s, zaken relaties en vrienden hem de ruimte gaven om de fraude te plegen. Het onderzoek is tot op heden nooit gegaan richting anderen die hun functie niet goed bekleed hebben of die hadden kunnen weten van de fraude, maar die hun hoofd omkeerden en deden alsof ze niets zagen.
Madoff was een machtig man en toen hij nog in functie was, was hij ‘onaantastbaar’. Blijkbaar was hij zo machtig dat er zelfs geen invloedrijke klokkenluiders op zijn gestaan.
Er waren echter wel jarenlang signalen en wat is daar dan (niet) meer gedaan? Wie besloot de dapperen die wel signalen gaven te negeren? Als die mensen die hadden moeten reageren op de signalen niet ook aangesproken worden op hun laakbare gedrag, zal er ongetwijfeld een andere ‘onaantastbare’ opstaan en gaat het circus gewoon nog ene keer voorkomen.
Het ons kent ons netwerk is bijzonder krachtig, maar het is ook kwetsbaar als er een fraudeur in hun midden is geïnfiltreerd. Door de fraudeur zijn alle leden van het ons kent ons netwerk fraudeur geworden. Het is dus tijd voor een flinke schoonmaak. Madoff deed het, maar de rest wist er van en deed niets. Dat is ook crimineel en zou bestraft moeten worden, al was het maar om het systeem eens goed te schonen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *