LADEN

Typ om te zoeken

Nedfield vraagt surseance van betaling aan

Laatste Nieuws

Nedfield vraagt surseance van betaling aan

Vandaag stond er een aandeelhoudersvergadering gepland, maar deze zal door de surseance van betaling aanvraag komen te vervallen. Dat is dus geen toeval dat je een dag voor de aandeelhoudersvergadering de stop eruit trekt. Nedfield zegt waarschijnlijk veel beleggers niet zoveel. Het bedrijf is opgericht in 1979 en is sinds 1984 beursgenoteerd. Bekende merken van Nedfield zijn; en nu valt het kwartje: Commodore, Concepttronic en… Tulip.
Dat men dus de aandeelhouders niet te woord wil staan is geen nieuw beleid. In het verleden gebeurde het wel vaker dat men ‘over’ de aandeelhouders en niet ‘met’ de aandeelhouders aan het spreken was. Het is dan ook de vraag wat particuliere beleggers in dit aandeel te zoeken hadden.
Al jaren is er twijfel over de gepubliceerde cijfers. Wie op http://www.tulip.com/Default.aspx?cms=8 kijkt ziet dat het volgens de cijfers ieder jaar beter ging. Alleen de marge ging als een speer terug. De markt is dan nu blijkbaar zo veel slechter geworden dat het bedrijf extreem zwaar in het rood is gekomen. Ook kan het zo zijn dat een grootaandeelhouder een faillissement niet slecht zal uitkomen en dat de fiscale verliezen dan mooi op andere plekken gebruikt kunnen worden. Dit bedrijf was nu eenmaal het speeltje van ondernemers die er een bijzondere moraal op na hielden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *