LADEN

Typ om te zoeken

OK score zag het in 2010 al

Laatste Nieuws

OK score zag het in 2010 al

Daar waar ik recent TUI in beeld had en aangaf dat die de veranderingen in de markt te laat en volkomen verkeerd hadden ingeschat, was de OK score me een jaar voor met Thomas Cook.

Al in 2010, toen de koers van Thomas Cook in Londen nog boven de 180 stond, gaf de OK score al aan dat het bedrijf in zwaar weer was gekomen. Het Eigen Vermogen werd kunstmatig hoog gehouden en goedkoop geld werd verruild voor duur geld. Om alleen al aan de schuldverplichtingen te kunnen voldoen was een extra 70 miljoen aan winst nodig. In een markt die zich in een economische crisis bevindt niet echt een lekker uitgangspunt.
Een jaar later zien we dat de koers van Thomas Cook Group plc nog slechts op 13 staat. Daarmee heeft in mijn ogen de OK Score haar nut wederom bewezen.
Blijft het jammer dat het voor particuliere beleggers nog altijd lastig is om aan deze gegevens te komen om er tijdig op in te kunnen springen. Ik ga Willem Okkerse toch maar eens uitnodigen in mijn nieuwe woning/kantoor om eens te kijken of we daar wat aan kunnen veranderen. Het is namelijk wel duidelijk dat dit soort rapporten over individuele bedrijven goud waard kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *