LADEN

Typ om te zoeken

Sprott gaat groot zilver opkopen

Zilver

Sprott gaat groot zilver opkopen

Volgens hardnekkige geruchten wil Eric Sprott uiterlijk bij de expiratie van december ter waarde van 1,5 miljard dollar fysiek zilver kopen/laten uitleveren.
Blijkbaar is het nu nog cash geld, of is het papieren zilver en wil hij binnenkort via zijn ETF PSLV daadwerkelijke uitlevering van echt zilver.

Nu gaat de stront de grasmaaier raken.
De vraag is namelijk niet alleen wat een opkomende vraag ter waarde van 1,5 miljard dollar gaat doen, maar het is ook de vraag of er wel genoeg fysiek zilver op dit moment in de markt te vinden is.
JP Morgan is de bank die het kwetsbaarst is. Die hebben namelijk de grootste (short) positie in de markt.
Wie moet er leveren en mochten er leveringsproblemen komen, waar gaat de prijs van zilver dan heen?
Misschien hoorde u het verhaal al wel eens van de gebroeders Hunt die in 1979-1980 de zilvermarkt wilden manipuleren. Sprott heeft ondertussen al de helft van de positie die de gebroeders Hunt indertijd op hun hoogtepunt hadden. Hij heeft dus een enorme marktinvloed.
Als de geruchten waar zijn, dan is de kans groot dat zilver de aankomende weken een enorme koersrun gaat maken. Daar kan je van proberen te profiteren door het kopen van echt zilver, of door het kopen van zilver opties of ETF’s. Ik ben zelf geen voorstander van die laatsten, omdat het papieren zilver is. De ondergang van MF Global liet zien hoeveel papieren zilver uiteindelijk waard is. Zou JP Morgan zwaar onderuit gaan vanwege een enorme koerssprong van de zilverprijs, dan is het de vraag hoeveel van dat papieren zilver uiteindelijk ook echt gedekt is. Ik vrees dat het dan een drama gaat worden. Ik neem daarom geen risico en hou het bij echt zilver dat ik privé via deze aanbieder koop. Iedereen woonachtig buiten Nederland kan ook kiezen voor deze aanbieder. Wilt u fysiek goud en zilver en het ook echt mee naar huis kunnen nemen, of het eventueel veilig op Schiphol willen opslaan, dan kan dat hier.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *