LADEN

Typ om te zoeken

Obama’s steunplan

Laatste Nieuws

Obama’s steunplan

Geen 900 miljard, maar slechts 780 miljard. Zo ziet het compromis eruit dat het morgen in de senaat waarschijnlijk wel gaat halen. De Republikeinen wilden de kans dat Obama gaat slagen wat verminderen, maar aan de andere kant ben ik zelf wel blij met de beperking. Immers, het is grotendeels verzonnen geld, want er is niemand meer die Amerika serieus geld wil lenen. Hoe minder verzonnen geld, des te beter… toch? Een anders zwak onderdeel van het plan is het feit dat Obama oorspronkelijk vooral de Amerikaanse economie wilde stimuleren door te verbieden om op bepaalde vlakken met buitenlandse partners te werken. Gelukkig is dat afgezwakt, maar het is de vraag in hoeverre het idee toch al niet in de hoofden van Amerikanen overgenomen gaat worden. Geld is nu gratis in Amerika, dus waarom zou je je als Amerikaan zorgen over maken dat de Amerikaanse leverancier duurder is dan de Japanse of Chinese leverancier? Zeker als je project toch door staatssteun tot stand komt.
Zeker een punt dat de wereld in de gaten moet houden. Amerika begint steeds meer op de voormalige heilstaat Communistisch Rusland te lijken.
Dat ligt niet aan Obama, want het waren de Republikeinen die deze beweging hebben ingezet. Dat ze nu Obama korten is puur ingegeven door het feit dat ze anders bang zijn dat hij zal slagen met wat in feite hun oplossing op de door hun veroorzaakte crisis is.
Overigens bleek vrijdag dat het verlies aan Amerikaanse banen het grootste was in 34 jaar. Op dit moment is officieel 7,6% van de bevolking werkloos. Dit zijn overigens gemanipuleerde cijfers. Iemand die nog net een baantje voor een paar uur weet te bemachtigen is voor de statistiek niet meer werkloos, terwijl deze eigenlijk 40 uur wil werken. Iemand die geen uitkering meer krijgt omdat de maximale termijn van 26 weken uitkering is verlopen is ook niet meer werkloos…
Een percentage van 15% werklozen zal waarschijnlijk heel wat dichter bij de waarheid zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *