LADEN

Typ om te zoeken

Nu een lijfrente afsluiten?

Laatste Nieuws

Nu een lijfrente afsluiten?

Het beoogde rendement van de euro lijfrente is volgens de uitgevende instelling tenminste 3,5% per jaar, maar daar komt de fiscale voordeelregeling dan nog bovenop. Het geld staat voor 20 jaar vast en iedere maand moet er voor worden ingelegd.

 

Is dat tegenwoordig nog een interessant voorstel?
– Twintig jaar geleden had ik u waarschijnlijk voor gek verklaard als u het NIET zou doen… Toen zouden ze het minimum rendement wel op 12% hebben gelegd, maar verder waren er toen weinig twijfels.

Nu weten we wat de financiële instellingen met al dat geld gedaan hebben.

Er zijn verschillende redenen te noemen om het nu vooral niet te doen:

1. U geeft uw geld in handen van financiële instellingen die er aantoonbaar mee zijn gaan stunten en klanten links en rechts plukten. Nooit hebben ze laten zien het nu anders te doen.
2. Hoe zeker is de euro nu nog?
3. Hoe goed kunnen ze beleggen nu overheden her en der failliet dreigen te gaan.

Kortom, voor mezelf zie ik geen enkele reden dit te doen. Ik doe het dan ook zelf pertinent niet.

Wat doe ik wel?

Ik (en ik kan echt alleen voor mezelf praten) koop goud en zilver en beleg in winstgevende bedrijven via beursgenoteerde aandelen. Ik heb geen pensioenplan en ook geen verplicht pensioen. Ik reserveer jaarlijks in mijn BV geld ZONDER daar fiscaal te veel naar te kijken. Mijn accountant doet dat wel en reserveert het eea boekhoudkundig en haalt daarmee de bedrijfswinst wat omlaag, maar ik ben daar zelf niet mee bezig. Ik zorg er wel voor dat het kapitaal en meer dan dat ook echt in de onderneming aanwezig is en blijft.
Mijn geld/kapitaal in handen van de prutsers in de financiële wereld geven? Ik dacht het niet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *