LADEN

Typ om te zoeken

De CDS, een verzekering op andermans bezit

Laatste Nieuws

De CDS, een verzekering op andermans bezit

De CDS (Credit Default Swap) mag gezien worden als een verzekering op andermans bezit. Is het zo gek dat het helemaal verkeerd liep met die dingen?

Stel even, u sluit een twee jarige brandverzekering af op het huis van uw schoonmoeder, maar spontaan wil dat huis maar niet in brand vliegen… Je zit in wat geldproblemen en tja, zo graag mag je haar nu ook weer niet…
Vervolgens loopt je relatie ook nog eens door haar gekonkel op de klippen en nog steeds wil dat huis maar niet spontaan in de fik vliegen. Nog een half jaar en je potentiële winst gaat verloren…

– Is het zo gek dat mensen die dol op geld zijn, die het aanbidden en die er bij zweren zich niet in konden houden met de CDS?

Als Griekenland bijvoorbeeld failliet zou gaan, dan zouden ze rijk worden. Hebben ze wat met Griekenland? Neen, niets. Het is alleen zo dat ze schatrijk worden als dat land in default gaat.
Is het dan zo gek te veronderstellen dat ‘enkele’ van die grappenmakers dingen doen die je normaal gesproken als weldenkend mens nooit zou doen?
Dingen die hen onmetelijk rijk gaan maken, als het maar mis gaat lopen in Griekenland. Of in Italië, of in Portugal, Spanje, België…
Ik ben voor een vrije markt en voor een overheid die vrije mensen als volwassenen behandeld, maar helaas is het gebleken dat totale vrijheid niet haalbaar is. De mensheid moet beschermd worden tegen hen die er werkelijk alles voor over hebben om schatrijk of enorm machtig te worden.

Als de CDS en waar deze voor staat dus verboden zou worden, dan zou ik er persoonlijk geen traan om laten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *