LADEN

Typ om te zoeken

Nog weer een enorme stunt van de AFM

Laatste Nieuws

Nog weer een enorme stunt van de AFM

(Bron: FD) Een analist die Fortis drie maanden voor de ondergang een zwak bedrijf vond, is door de AFM schuldig bevonden aan misleiding! Hij heeft een boete van 24.000 euro gekregen!
We verzinnen het niet!

– De Willen Kadijk, die ik eerder deze week nog niet kon plaatsen, was analist bij MF Global dat ook een AFM boete kreeg. Kadijk kreeg de boete niet omdat hij ongelijk had, maar omdat hij ‘te’ gelijk had. Zijn bericht was zo ontzettend goed, dat beleggers volgens de AFM konden denken dat hij insider informatie had. Een reden voor de AFM om hem een boete te geven.
Kadijk had volgens de AFM moeten zeggen dat hij slechts een opinie had en dat het geen feiten waren. (Het bleken echter uiteindelijk wel feiten te worden)

Hier zien we hoe de AFM onderzoekjournalistiek kapot probeert te maken. Kadijk deed wat de AFM had moeten doen, namelijk toezicht houden en consumenten waarschuwen.
Dat zint de AFM niet en nu proberen ze hem via publieke boetes volledig kapot te maken.

Wanneer gaan de heren en dames politici iets doen aan big brother AFM? Hoeveel moet dat instituut nog kapot maken voor ze gestopt worden?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *