LADEN

Typ om te zoeken

Goud en zilver, waar het aan te houden?

Goud

Goud en zilver, waar het aan te houden?

Ik krijg veel vragen of Nederlandse aanbieders niet te overwegen zijn.
Ik heb er het volgende antwoord op:

Gezien de trend in de wereld dat goud en zilver steeds moeilijker aangehouden kunnen worden EN de trend dat overheden steeds meer willen weten wie wat koopt en waar ze het aanhouden, ben ik van mening dat goud en zilver zo ver mogelijk weg uit de handen van de overheid aangehouden moeten worden. Dus thuis een deeltje op een veilige plek, maar het grootste deel in een buitenland buiten de greep van de overheid.

Een Nederlands bedrijf met een kluis in het buitenland kan gedwongen worden het goud te gaan halen. Het is immers een Nederlands bedrijf dat zich moet houden een regels die de Nederlandse overheid hen oplegt.

Goldmoney is in die zin een enorme teleurstelling gebleken dat ze in feite als buitenlandse onderneming hebben toegegeven aan de Nederlandse overheid. Ze hebben zich in mijn ogen heel slecht laten voorlichten door het advocatenteam dat ze ingehuurd hebben. 

Je kan nu je goud laten toesturen, het verkopen of het mogelijk naar een andere instelling laten doorsturen. Dat laatste is overigens bij die andere instellingen vaak een probleem dus pas op. BullionVault bijvoorbeeld geeft je namelijk maar één rekening van waaruit je je account mag vullen. Neem dus vooraf contact op met de andere instelling of dat het mogelijk is!

Ik schreef al, ik weet niet of BullionVault net als Goldmoney gaat buigen voor de AFM. Hun bedrijfsmodel is in grote lijnen gelijk. Bij BullionVault is een Rothschild aandeelhouder. Dat is een nadeel, maar misschien ook wel een voordeel. Rothschild is immers de ‘eigenaar’ van financieel Europa. Wil de AFM serieus de eigenaar zelf aan gaan pakken? Wat mij betreft doen ze het maar en danmaar hopen dat Rotschild deze instelling bet zo lang uitzuigt tot er niemand nog kan en wil werken. If you can’t beat them, join them. In die zin ga ik nu over naar BullionVault in de hoop dat de ene vijand de andere voor me wil verslaan. Een beetje zoals Rothschild zelf ook werkt als het ware.
En ja, ik zie de AFM als de vijand. Deze instelling heeft het niet goed met ons voor. Onder het mom van consumentenbescherming zijn ze een totalitair regime aan het oprichten. Een regime met totale controle over het financiële handelen en wandelen van alle Nederlandse ingezetenen, waarbij de commerciële partijen slechts weinig ruimte krijgen en in feite de AFM aan het bepalen is wie nog wat mag doen. De AFM is Big Brother 1984. Jammer dat de politiek niet ziet welk een monster hier aan het ontstaan is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *