LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe ‘slechte’ perskop van Beleggers Belangen

Laatste Nieuws

Nieuwe ‘slechte’ perskop van Beleggers Belangen

Ik heb ze even op de korrel, maar het is toevallig zo dat Beleggers Belangen twee dagen achtereen met heel slechte perskoppen over ook nog eens precies hetzelfde bedrijf komt. Was het donderdag "Nettowinst Unilever keldert met 43%" een dag later lees ik in hetzelfde medium Beleggers Belangen de volgende kop: "Unilever fors aantrekkelijk". Nu weet ik niet hoe u dat leest, maar met die kop zou ik verwachten dat we direct de portemonnee moeten trekken om aandelen van deze ‘fors aantrekkelijke’ onderneming te kopen. Helaas… de kop dekt alweer de lading niet want in de conclusie lees ik: "Daarom verhogen we onze advies voor de lange termijn van ‘verkopen’ naar ‘kopen’ en voor de korte termijn van ‘verkopen’ naar ‘houden’. Dit laatste omdat we betwijfelen of de innovaties van Unilever al in het tweede kwartaal zullen bijdragen aan een beter resultaat."

Is dat dus al ‘fors aantrekkelijk?’

Op de korte termijn is er niet eens een koopaanbeveling.

Naast het feit dat de terugval van de winst in een dag ineens 11% minder is geworden, want op donderdag ging de winst van Unilever nog met 43% terug en een dag later was het in dit artikel ineens 32% minder.
Het is toch weer een kop die wel lekker ‘hyped’, maar die de lading pertinent niet dekt.

Kan Elsevier de berichten niet verkocht krijgen als er serieuze koppen boven de artikelen staan? Het zal haast wel, want erg onder de indruk van de inhoud ben ik niet. De analist houdt puur rekening met de interne gang van zaken en beziet totaal niet hoe dat de beurs en beleggers daar al vooraf rekening mee kan houden. Of dacht de schrijver dat beleggers ook pas instappen als het bedrijf al de betere gang van zaken heeft gepubliceerd?

Als belegger heb je dus weinig aan een artikel dat in feite slechts het persbericht van Unilever nog eens dunnetjes overdoet. Een dergelijk beleggingsadvies heb je als belegger bijzonder weinig aan, maar daar komt de belegger uiteindelijk zelf ook wel achter.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *