LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe directeur bij VEB

Laatste Nieuws

Nieuwe directeur bij VEB

De Vereniging voor Effectenbeziters zal binnenkort een nieuwe directeur krijgen. Na zeven jaar houdt Jan Maarten Slagter het voor gezien.
Hij heeft goed op de tent gepast. Misschien zelfs af en toe meer dan dat, want met de fusie tussen de VEB en de beleggingsstudieclubs werd de basis van leden fors groter. Dat was een goede zet.
Ik heb zelf één keer persoonlijk met Jan Maarten te maken gehad en toen bleek dat hij net zo reageerde als de CEO’s die de VEB ook wel eens aanpakt. Als ze fout zitten, dan reageren alle mannen met macht blijkbaar hetzelfde. Het gaf voor mij prima aan dat ook zo’n club een machtsmiddel voor te grote ego’s is.
Men heeft een bepaalde macht en status en als er een fout wordt gemaakt, dan probeert men die macht te verzilveren door haar in te zetten zodanig dat men maar niet het ongelijk hoeft te erkennen.
Ik ben nog wel lid van de VEB, maar met Jan Maarten heb ik sinds dat voorval helemaal niets meer. Die viel voor mij op een gigantische manier van zijn voetstuk.
In die zin ben ik blij dat er een ander komt, want het is tijd voor een nieuwe energie.
Immers moet ook de VEB zich afvragen hoe het kan dat werkelijk vrijwel alle beursfondsen wel te maken hebben gehad, of de veroorzaker waren van fraudes. Alle banken en al hun producten waren fraude en bedrog. Op dit moment is het zelfs de vraag of er eigenlijk nog wel een eerlijke beursvloer voor aandelen bestaat.
Verder zien we momenteel dat Forex handel enorm gepushed wordt bij en onder particulieren. Er gaan vermogens verloren op een snelheid die ongekend is. En waar staat de VEB?
Die staat haar mannetje in de rechtszalen.
Meestal komt er dan 10 jaar of later pas een uitspraak. Waarom laat de VEB zich al niet veel eerder horen? Blijkbaar is jezelf laten horen in de aandeelhoudersvergadering lang niet genoeg. Immers, daar waren ze altijd al, maar die fraudes waren er toen ook. Dat werkt dus blijkbaar niet.
Misschien een aardig casus voor de nieuwe directeur. Immers, mag je je afvragen of het wel effectief is zoals het nu gaat.
Ja, ze winnen regelmatig de rechtszaken, maar menig belegger op leeftijd leeft zo lang niet om de winst nog bij leven mee te maken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *