LADEN

Typ om te zoeken

FBI onderzoekt HFT

Laatste Nieuws

FBI onderzoekt HFT

Hebben High Frequency Traders (HFT) daadwerkelijk een vorm van voorkennis ten opzichte van andere beleggers? Dat is de vraag die de FBI nu wil gaan beantwoorden. Er is daadwerkelijk een onderzoek naar dit gegeven opgestart.

Als die voorkennis er is, wordt deze dan door enkele bevoorrechte traders misbruikt om er beter van te worden?
Zelfs als de FBI dit groots aanpakt, mag niet verwacht worden dat er snel resultaat zal zijn. De FBI begint met een enorme kennisachterstand aan dit onderzoek.
Men moet nog maar daar zien te komen waar het eventuele misbruik van de gegevens wordt toegepast. Er is niet meer zoals vroeger een paar mensen in een kamertje actief waar je dan als FBI kan binnenvallen.
Het zijn kleine computerprogramma’s die van overal op de wereld op enorme mainframes worden gedraaid en die een enorm snelle link naar de beurs toe hebben. Zie dat maar eens inzichtelijk te krijgen.
Het gaat om 70% van de totale beurshandel en daarmee om miljoenen transacties per dag. Hoe wil je daar overzicht over krijgen?
Enkele traders die ooit dachten ook insider te zijn en naar later bleek, toch niet zo insider bleken te zijn, zullen de FBI graag helpen. Als een ui zal laag na laag afgepeld moeten worden om te komen tot de binnenste laag traders. De laag waar alleen de machtigste partijen de beste kansen krijgen.
Zie maar eens te bewijzen dat er binnen de beurshandel die clandistiene klassemaatschappij bestaat.
Ik ben er van overtuigd, er zijn nog heel veel schandalen te ontdekken, want de machtigste banken zijn nog altijd niet bang dat ze gepakt worden. Daar zijn ze te machtig voor en daar is de opzet te goed doordacht voor…
Of de FBI moet me wel enorm verrassen. Ik denk namelijk dat iedere FBI official die te ver doorvraagt vervangen zal worden. Deze persoon krijgt een promotie en wordt via een loonsverhoging en herplaatsing effectief onschadelijk gemaakt. De banken hebben het naar mijn idee binnen de FBI namelijk ook voor het zeggen.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *