LADEN

Typ om te zoeken

Nieuw betalingssysteem en integratie Europa

Laatste Nieuws

Nieuw betalingssysteem en integratie Europa

 

Misschien zag u de spotjes op TV al, we gaan naar nieuwe bankrekeningnummers in Europa.
Voor veel lezers van deze nieuwsbrief geen extreme verrassing, daar al heel wat producten gekocht zijn met behulp van SEPA, alwaar u IBAN en BIC code nodig heeft om internationaal geld over te kunnen maken.
Het is voor iedereen die al eens geld naar het buitenland binnen Europa over moest maken dus waarschijnlijk geen onbekend gegeven.
Uw rekening nummer is straks een stukje langer. Het wordt een nummer van 18 tekens. Namelijk een landencode, een bankencode, één of meer nullen en dan uw oude bankrekeningnummer.
Het voordeel van het nieuwe systeem is dat binnen Europa het verschil tussen binnenlandse en buitenlandse overboekingen zal verdwijnen. In feite is het weer een klein stapje richting de integratie van Europa, zonder dat we het politiek en staatsrechtelijk al geregeld hebben. Men hoopt in Europa dat via deze kleine stapjes de integratie van Europa zo ver komt, dat er simpelweg geen weg terug is en we de politieke consequenties van een totale integratie in Europa dus uiteindelijk wel moeten accepteren.
Ik denk dat die strategie vooralsnog werkt, maar dat er ‘ooit’ nog wel een verandering bij de politiek dient plaats te vinden. Nu acteren de A-politici op landelijk gebied, terwijl de B-politici in Europa geparkeerd worden. Geen mens die deze B-politici in staat acht het veel grotere Europa als één verenigde staat te regeren. Niet veel Europeanen zouden nu hun nationale regering willen opheffen voor een soort Belgisch federaal systeem waarbij, in theorie, de beste politici straks Europees opereren en de mindere goden landelijk. (In België dus landelijk en regionaal)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *