LADEN

Typ om te zoeken

Muddy Waters zelf in modderig water

Laatste Nieuws

Muddy Waters zelf in modderig water

 

Deze onderneming is degene die enkele zeer prominente Chinese fraudes openbaar heeft gemaakt. Sino Forest bijvoorbeeld en China MediaExpress die enorme fraudes bleken te zijn omdat de cijfers in Amerika niet overeen kwamen met de cijfers in China.
Fantastisch gedaan natuurlijk, mede omdat enkele zeer grote namen aan de verkeerde kant van de lijn zaten. John Paulson, de hedgefund manager die miljarden verdiende aan de ineenstorting van de huizenmarkt, ging zwaar onderuit op Sino Forest. Hij had de fraude totaal niet doorgehad.
Muddy Waters moet nu, om in beeld te blijven als fraude opspoorder, blijven komen met toonaangevende fraudes. Iedereen verwacht dat van ze. Helaas voor hen kan het wel eens zo zijn dat ze gewoon even op zijn.
De meest recente vermeende fraude is nu door beleggers volkomen genegeerd omdat de claims van Muddy Waters nu wat onwerkelijk beginnen te worden.
Zo bleek uit een controle van de claims door Ipsos SA, een Franse onderzoeksonderneming dat zeker 99% van wat de Chinese onderneming had geclaimed ook bewezen was. De bewering van Muddy Waters kwamen daarmee toch in een ander daglicht te staan. Het aandeel Focus Media, dat eerst van 25 naar 15 daalde, herstelde vervolgens weer naar 23. Muddy Water is short gegaan, maar is ze nu niet gewoon paniek aan het zaaien om het paniek zaaien? Zelfs Goldman Sachs heeft nu een koersdoel van 43 dollar op Focus Media gezet. Of Muddy Waters de short positie nog heeft is onduidelijk. Dat de enorme naam die Muddy Waters heeft opgebouwd nu wat slijtage gaat vertonen is wel duidelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *