LADEN

Typ om te zoeken

Merrill Lynch gesnapt

Laatste Nieuws

Merrill Lynch gesnapt

Vorige week werd bekend dat Merrill Lynch, u weet wel, die betrouwbare bank/broker uit Amerika, nu onderdeel van die ook zo betrouwbare Bank of America, een deal heeft gesloten met de SEC en daarbij 10 miljoen dollar heeft afgerekend. Traders van Merrill Lynch hadden naar verluidt gegevens van klanten gebruikt om de beleggingstrategie van Merrill Lynch mee te optimaliseren. Een nette manier om te zeggen dat ze klanten hebben opgelicht om de winst van de onderneming en daarmee hun eigen bonus te maximaliseren.
Nog weer een keer een duidelijk voorbeeld van waarom de taken van Bank, Broker, Verzekeraar, Handelaar, Analist en Vermogensbeheerder uit elkaar moeten worden gehaald!
Doordat banken nu al die taken mogen uitvoeren en in feite vanwege die taken geld kunnen scheppen, hebben ze enorme voordelen. Het is veel te verleidelijk om die voordelen ook fors te misbruiken. We zien ook keer op keer voorbeelden van hoe ze dan ook die voordelen daadwerkelijk misbruiken. En dat zijn dan alleen nog de keren dat ze gepakt zijn!

In feite weten de beursautoriteiten dat het misbruik er is, maar het duurt lang voor er veranderingen komen.
Waarom?
1. De besluitnemers zijn te veel verweven met de banken.
2. Politici zijn te veel verweven met de banken, of hebben geen verstand van de materie.
3. Er is simpelweg niemand die het lef nog heeft om het tegen de zo machtige banken op te nemen.

Er is overigens wel beweging. Immers, ING gaat zich splitsen in Bank en Verzekeraar, maar nog altijd is het te veel op vrijwillige basis. Het moet gewoon keihard afgedwongen gaan worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *