LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 mei 2010

Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 mei 2010

Gisteren een beurs die vrijwel sloot op de koers van vrijdag. Zo’n open beurs op een feestdag is niet echt handig en zeker niet als het zo mooi weer is als gisteren. Olie doet nu nog zoiets als $68 per vat. Goud staat weer bijna $1200 per ounce.
In Amerika ging de beurs in de laatste minuten zwaar onderuit. Die laatste minuten zijn vaak de momenten van de professionals. Vrijdag was het juist dat toen de aandelen enorm stegen en gisteren was er een forse daling. De beurs is behoorlijk in handen van grote spelers die ermee kunnen doen wat ze willen. Dat heeft niets met economische onzekerheid te maken. Het heeft alles te maken met te grote spelers die zoveel macht en geld hebben dat ze de stand van de grootste indices kunnen bepalen.
Overigens zijn er zat economische problemen. De Spaanse spaarbanken komen in problemen nu veel onroerendgoed ontwikkelaars hun enorme schulden niet meer afbetalen en ook veel huizenbezitters de rente en aflossing op hypotheken niet meer kan of wil betalen. Het wordt een hete zomer in Spanje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *