LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 maart

Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 maart

De Amerikaanse indices wisten gisteren een kleine 7% te stijgen. Het plan van Geithner werd overduidelijk goed ontvangen. De vraag is even of dat terecht is. Zover ik het heb begrepen neemt de Amerikaanse overheid 80% van het risico op zich. Dit houdt in, als de markten herstellen, dan zal de belastingbetaler profiteren, als de markten niet herstellen, dan … is het probleem nog weer een stuk groter geworden. In het plan is er ‘hoop’ dat het plan zal helpen de markten te laten herstellen. Is hoop genoeg?
Hoe dan ook, het herstel was en is van harte welkom en het kan geen kwaad te hopen op het wonder dat de economie uit zichzelf gaat herstellen nadat we eerst het probleem alleen maar groter maken…
De indices wonnen in Amerika 7%, de BeursAccent portefeuille won wel wat meer dan dat. De keuze om voor kwaliteit te gaan houdt in dat bij een herstel het harder gaat, omdat kwaliteitsfondsen bij een beursherstel als eerste weer in koers stijgen. Beleggers moeten immers weer vertrouwen opbouwen en dat doe je in winstgevende bedrijven van grote omvang.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *