LADEN

Typ om te zoeken

Leg geen geld opzij voor later

Laatste Nieuws

Leg geen geld opzij voor later

U leest het goed, ik raad u aan niet langer te sparen in geld voor ‘later’. Het is zinloos. Er is in Euro’s gezien immers geen ‘later’.
Of de Euro nu weet te overleven of niet, de waarde er van gaat fors dalen. Als u dus spaargeld in Euro’s aanhoudt, dan bent u degene die de rekening gaat betalen.
Dit gegeven houdt in dat u geen lijfrentes meer moet afsluiten en geen geld voor langere tijd vast moet zetten in welke spaarvorm dan ook. Ook obligaties in Euro’s zijn taboe. ALLE obligaties in Euro’s.
maar, ik zie het u gewoon denken, wat dan wel?
Ik heb het lijstje al vaker gepubliceerd en blijf het doen. Goud, zilver, onroerend goed, de juiste aandelen (structureel winstgevende bedrijven kunt u de aandelen van kopen, mits ze laag gewaardeerd zijn) en land.
Dat zijn de zaken waar u uw vermogen in zou kunnen stoppen.
Niet al deze zaken zullen direct rendement opleveren. Op sommige zult u mogelijk zelfs eerst verlies lijden. U mag dus best proberen te timen. Ik heb zelf meer geduld en koop al, ondanks mogelijk eerst verliezen. Ik heb het geduld wel. Als de zaak in elkaar klapt is het immers te laat. Dan is niets meer mogelijk met de op dat moment waardeloos geworden Euro’s. Je kan dus de gok nemen en proberen te timen, maar meestal gebeuren zaken op momenten dat je er niets aan kan veranderen. Het is dan veiliger om al eerder maatregelen te nemen.
Mijn goud en zilver koop ik privé bij BullionVault en bij AmsterdamGold/Silvermountain. Iedereen buiten Nederland kan ook voor Goldmoney kiezen.
Mijn onroerend goed is ondertussen voorzien van een presentatieruimte, zodat de investering zich ook via die weg terug kan gaan verdienen. Mijn aandelenstrategie is die van www.beursaccent.nl.
Ik kan momenteel niet te hoog van de toren blazen in die strategie. De portefeuille staat nu op verlies. Ik zie het als de investering in de toekomst. Daarbij heb ik een engelengeduld. Dat is voor sommige abonnees wel eens vervelend. Die willen iedere dag, iedere week en iedere maand winstgevend zijn. Ik vrees dat dit zo niet werkt, althans bij mij niet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *