LADEN

Typ om te zoeken

John Templeton

Laatste Nieuws

John Templeton

Helaas zag ik dat een groot belegger ons ontvallen is. John Templeton werd wereldberoemd door zijn actie om aan het begin van de Tweede Wereldoorlog 100 aandelen te kopen van wie de koers gedaald was tot onder $1 per aandeel. Dat waren nog eens aandelen die niemand wilde hebben. Vergeet u niet, het was geen tijd zoals nu, waarbij we daghandel kennen zoals op de Nasdaq en Pink Sheets. Beleggen was iets voor heren van stand en aandelen onder de $1 waren prutsdingen die dus echt niemand nog wilde hebben.
Nog voor het einde van de oorlog had hij van zijn 10.000 dollar al 40.000 dollar gemaakt.
Heel zijn leven bleef hij kopen, waar anderen verkochten.
Op https://www.beursbox.nl/templeton.html heb ik al lang geleden een stuk over hem geschreven. Hij was een groot belegger en waarschijnlijk verdiende hij in zijn leven zoveel, dat hij nu meer dan 1 miljard dollar kan nalaten aan de doelen die hij in zijn leven ook al een warm hart toedroeg.
Templeton liet zich, net als Warren Buffett en andere grote beleggers, inspireren door Benjamin Graham. Hoewel het geen makkelijk leesbaar boek is, beveel ik Benjamin Graham’s boek "Security Analysis" van harte aan. U kunt het hier bestellen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *