LADEN

Typ om te zoeken

Hoge olieprijs

Laatste Nieuws

Hoge olieprijs

BP’s Group Chief Executive Tony Hayward heeft zich uitgesproken over de reden van de hoge olieprijs. Het meest opmerkelijke aan zijn uitspraken is het feit dat hij van mening is dat speculatie NIET de oorzaak is van de hoge olieprijs. Een mening die wij met hem delen en DUS zal in dat geval het beperken van de Future handel, dat in de politiek nu een hot item is, totaal niet helpen, eerder contraproductief zijn.
Eén van zijn andere uitspraken is overigens dat de wereld nog voor tientallen jaren aan Olie gas en kolenproducten heeft. Ook daarin kunnen we ons vinden. Het is alleen de vraag wie er over dertig jaar nog geld voor heeft.

Zijn laatste belangrijke uitspraak is dat we op dit moment simpelweg geen alternatief hebben voor Olie, Kolen en Gas.
Daar waar we die producten voor gebruiken, hebben we pas 2% alternatieve producten voor.

Op dit moment is de grootste groeimarkt opmerkelijk genoeg kolen. Ook in Nederland willen we er weer een paar kolencentrales bij gaan bouwen. Al die alternatieven trekken dus wel de aandacht, maar vergis u niet, de groei zit hem in een marktdeel dat in feite alles tegen heeft. Kolen zijn zeer vervuilend, worden gewonnen in landen waar de rechten van de mens niet bijster goed bekend zijn en als we kijken naar Nederland, worden onze kolen geïmporteerd vanuit de andere kant van de wereld. Ook dat kost dus enorme hoeveelheden aan energie en scheepsvervoer is daarbij super vervuilend.
Toch is kolen de groeimarkt, nog ver boven wind en zonne-energie! Het is maar even om u op de daadwerkelijke feiten te drukken…

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *