LADEN

Typ om te zoeken

Japan is overal op zoek

Laatste Nieuws

Japan is overal op zoek

China heeft de uitvoer van rare metals aan banden gelegd omdat het land deze metalen nu zelf heel goed kan gebruiken. Dat was vroeger anders waardoor China in feite 97% van de wereldwijde productie verkreeg. Alle andere aanbieders werden door de lage prijzen van China uit de markt gedrukt.
Nu China haar export aan het verminderen is, slaat in Japan de paniek toe. Het land kan niet zonder deze rare metals.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Japanse onderzoekers hebben nu ook een stuk bodem van de oceaan onderzocht en geconstateerd dat er rare metals te vinden zijn.
dat gegeven is leuk, maar met die vondst is dat metaal nog niet gewonnen. Hoe krijg je deze bodemschatten kilometers hoger in een schuit? We praten hier over dieptes van 3 tot 6 kilometer.

Denk eens aan de energie die nodig is om al die kilo’s grond naar boven te krijgen.

De vondst is dus een leuk gegeven, maar Japan is de eerste dertig jaar niet geholpen met voorraden rare metals die op onmogelijke dieptes liggen… Als het al ooit mogelijk wordt deze metalen te delven.

Overigens, zelfs als het technisch al ooit mogelijk wordt, dan nog is het de vraag of de landen het eens kunnen worden over van wie de voorraden zijn. Ze liggen in Internationale wateren, maar dat houdt waarschijnlijk toch niet in dat de eerste die komt ook automatisch de eigenaar is

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *